Image
31/05/2015

Een nacht uitgaan in HASSELT


Het is knus in je eigen studentenstad. Iedereen kent jou en jij kent overal de weg. Je stamcafé, je vaste bakker, je favoriete pizzaboer, al je vrienden en uiteraard ook de adresjes waar je het nachtleven induikt. Maar hoe zou het er na zonsondergang aan toe gaan in de andere studentensteden? Dit academiejaar nemen we je mee op een nachtelijke ontdekkingstocht in het uitgaansleven van de grootste studentensteden. Hark een wakker groepje vrienden bijeen, neem de trein naar het onbekende en zet je schrap voor een nachtje doorsteken tot het licht wordt.
 
Vijfde aflevering: Hasselt by Night
 
Start: Station Hasselt
Einde: Kolonel Dusartplein
 
 
18.00 - 20.00 uur: Beste frietjes en inpilsen
 
Verlaat het station langs de hoofdingang en ga naar rechts.
 
Zoals je ziet, is hier al meteen keuze genoeg om een bodempje te leggen en/of een eerste pintje te drinken om de dorst van de lange treinreis weg te spoelen. De lekkerste frietjes vind je bij Annick, die hier al 25 jaar frietjes bakt en daarvoor al een aantal keer in de bloemetjes werd gezet door frietkenners.
 
Loop rechtdoor de Bampslaan in. Die loop je helemaal uit, waarna je de De Schiervellaan oversteekt en aan de overkant rechtdoor de Ridder Portmansstraat neemt. Die blijf je volgen voorbij de Maagdendries en het Gerechtshof, en zo kom je vanzelf op de Grote Markt terecht.
 
Ha, hoog tijd om in te pilsen! Installeer je op om het even welk (al dan niet verwarmd) terras, want we hebben ons laten vertellen dat de meeste tavernes hier toch allemaal van dezelfde eigenaar zijn.
 
In de rechterhoek, naast Brasserie Pax, loop je de verkeersvrije Maastrichterstraat in. Je komt uit op een pleintje met een beeld van het Borrelmannetje. Let nu goed op: schuin links voor je zie je tussen een ijsjeszaak en een winkel van kinderkleding een openstaande poort. Loop erdoor en je komt op het stemmige Kadetjesplein terecht. Voorbij de beeldentuin, aan restaurant Kookpunt, ga je naar links. Even verderop kan je rechts onder het gebouw door duiken en vervolgens links weer door een openstaande poort lopen. Nu bevind je je in het Hemelrijk.
 
20.00 uur - 22.00 uur: Gezellige cafeetjes
 
Hemelrijk is niet alleen de naam van deze straat, maar ook van het gelijknamige café dat je meteen aan je linkerhand ziet. Stap hier binnen voor de degustatie van een paar betere streekbieren.
 
Wanneer je uit café Hemelrijk komt, sla je linksaf. Vervolgens loop je rechts de Zuivelmarkt op.
 
Als je nog niet gegeten hebt, is nu het juiste moment aangebroken. Hier heb je keuze genoeg voor een betere hap. Wil je daarna je Italiaanse of Aziatische heerlijkheid doorspoelen met een cocktail? Dat kan in Café Latino.
 
Blijf de Zuivelmarkt volgen.
 
Bierliefhebbers zien op de hoek met de Meldertstraat al de lamp branden: de naam van café Bierpunt spreekt boekdelen. Bij mooi weer raden we je echter aan om tien meter vóór het kruispunt eerst het prachtige tuinterras van De Groene Hendrickx uit te checken.
 
Blijf verderlopen op de Zuivelmarkt, tot voorbij kunstencentrum Z33.
 
Helemaal op het einde zie je aan je linkerhand een zeer stemmig café: De Egel. De sfeer houdt perfect het midden tussen Iers en volks Hasselts. Let ook op het verhoogde terras boven de straathoek!
 
22.00 - 00.00 uur: Nog meer gezelligheid!
 
Na je bezoek aan De Egel loop je links de Paardsdemerstraat in. Steek de Demerstraat over en loop de Minderbroedersstraat in. Even uit je doppen kijken nu: ongeveer vijftig meter verderop stap je links onder de huizen door de Walputsteeg in.
 
Voorbij de glazen schuifdeuren kom je terecht in een supergezellige smalle steeg vol horecazaken met lange terrassen. Kies een plaatsje en geniet van een beter biertje of een stijlvolle gin & tonic.
 
Glas leeg? Loop dan de Walputsteeg uit tot op het plein aan het stadhuis. Ga naar links en sla vervolgens rechts de Demerstraat in. Ter hoogte van de Zara-winkel neem je links de Botermarkt, vervolgens onmiddellijk rechts de Kolfstraat in, en zo kom je op de gezellige Fruitmarkt aan de kathedraal terecht. Wandel linksaf en loop rond de kathedraal.
 
Recht voor je zie je The Irish Times Pub, net als De Egel een uitstekende plek voor een paar goeie Guinnessen van 't vat en een vleugje Ierse ambiance. Als je daar honger van hebt gekregen, dan kan je voor geen geld smullen van een snelle en lekkere kom oosterse rijst of noedels bij de buren van Tasty Bowl.
 
Volg verder de Fruitmarkt rond de kathedraal, tot op de Vismarkt.
 
Links op de hoek zie je café In de Kleine Hal. Dit is een van de stemmigste volkscafeetjes van Hasselt. Zeker eens binnenstappen om kennis te maken met de modale Hasselaar.
 
00.00 uur - 06.00 uur: Optredens, ambiance & een vleugje dance
 
Als je uit de Kleine Hal komt, ga je onmiddellijk naar links. Kies de straat links van United Brands.
 
Dit is de slingerende Maastrichterstraat, die je blijft volgen tot aan café Carpe Diem, waar het alweer tijd wordt voor een pitstop. Hier hebben dikwijls uitstekende optredens plaats.
 
Als je de Maastrichterstraat vervolgens helemaal uitloopt, stap je links het Kolonel Dusartplein op. Een paar honderd meter verderop zie je de lichtjes branden van een stuk of vier jongerencafés naast elkaar. Pinten drinken en ambiance geblazen!
 
Is een nacht zonder discotheek voor jou geen geslaagde nacht? Dan kan je net om de hoek (linksaf slaan aan de bibliotheek) in de Badderijstraat Club Universal uitchecken. Liever naar de legendarische Versuz? Die bevindt zich naast Plopsa Indoor, een paar kilometer buiten het centrum, dus daarvoor zal je een taxi moeten charteren.
 
Uitgefeest? Aan het Kolonel Dusartplein vertrekken van bij het krieken van de dag massa's bussen die je in vijf minuten over de kleine ring terug naar het station voeren.


(HDP)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84