Image
07/06/2019

Gezonde en lekkere snacks om de examens door te komen


Tijdens die zware tweede zit is het uitermate verleidelijk om naar die zak paprikachips te grijpen of naar die laatste Ben & Jerry’s pot die zich ergens in je diepvries bevindt. Wat als we je nu zouden vertellen dat er gezonde én lekkere snack voor het grijpen liggen? GUIDO dook de supermarkt in en selecteerde the best of the best!

1) Wortels

Net als chips hebben deze lieverdjes een lekkere crunch én stillen ze je honger op een voedzame manier. Kan je het echt niet laten om je vol te stoppen met chips? Waarom maak je dan geen simpele variant met wortel (neen, we verzinnen dit niet ter plekke)! Verwarm de oven voor op 200 graden, maak de wortelen schoon en snij ze in fijne plakjes, laat ze een halfuurtje marineren in een mengel van olie en honing. Hierna kun je de wortelchips op houten satéstokjes prikken en ze in de oven zetten tot wanneer ze knapperig zijn. Bestrooi ze als laatste met grof zeezout en je heerlijke (en gezonde) snack is klaar om door jou verslonden te worden.
 
2) Blauwe bessen

Blauwe bessen zitten boordevol Vitamine A, C en K en tellen bovendien bijzonder weinig calorieën. Verder zorgt de bes voor een betere concentratie-, en herstelvermogen en verbetert het het geheugen. Perfect voor tijdens de examens als je het ons vraagt! Blauwe bessen kan je ook bevroren kopen (een pak goedkoper) en ’s ochtends in de blender draaien of strooien op overheerlijke bananenpannekoekjes…Eén vrucht, zoveel opties!
 
 

Summer #blueberries #farmersmarket #freshmarket #lifeinnitra

Een bericht gedeeld door Peter Handzus (@peterhandzus) op


3) Amandelen en pistachenoten

Noten zijn niet enkel voedzaam, ze zijn ook nog eens supergezond. Opteer voor een pakje ongebrande én ongezouten noten aangezien deze het minste vetten bevatten. Zowel amandelen als pistachenoten geven je in no time een verzadigd gevoel en zitten boordevol eiwitten, vezels en goede vetten. Eet er wel van met mate: noten bevatten behoorlijk wat calorieën.
 
4) Homemade mueslirepen

Alhoewel je deze lekkere repen in elke supermarkt kan treffen, kun je ze in feite heel eenvoudig zélf maken. Op deze manier ben je er immers ook zeker van dat er geen overbodige suikers inzitten. Mueslirepen kan je bijzonder simpel invriezen: steek er eentje in je tas en kom de dag voedzaam door. Hier vind je een lekker recept.
   
5) Pure chocolade

Kan je chocolade écht niet laten? Wij ook niet. Ga echter voor een stukje pure chocolade (eventueel met wat amandelen). Dit is niet alleen een stuk plantaardiger maar bevat ook goede cacao. Zwarte chocolade bevordert bovendien je stemming en je wordt er rustig van. Snel een stukje proeven vlak voor je naar je examen moet, is dus de boodschap!
 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Naar wie luister jij?

 Naar mijn universiteit
 Naar de Veiligheidsraad
 Naar niemand

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84