Image
14/08/2019

5 positieve dingen aan het hebben van een tweede zit


Studenten die tweede zit hebben, vinden dit - om logische redenen - verre van fijn. Als je er echter goed over nadenkt, ben je als student met één of meerdere herexamens stiekem supergoed bezig. Zo zijn er enkele hele belangrijke voordelen verbonden aan studeren tijdens de hete zomermaanden. Wij lijsten er maar al te graag enkele op! 

1. Je slaagkans is groter dan tijdens de eerste zit

Niet alleen zijn de professoren stiekem zelf nog in vakantiestemming en bijgevolg in een redelijk goede bui, het is vaak de tweede keer dat je de leerstof ziet en deze blijft dus een pak beter in je hoofd hangen. Bonus: de leerstof zit bij aanvang van het volgende academiejaar nog vers in je geheugen en zo heb je eigenlijk voorsprong op je medestudenten. Who’s smart now?

2. Je kunt studeren én zonnen tegelijkertijd

De zomermaanden zijn over het algemeen de maanden bij uitstek waarin het zonnetje onze velletjes een warm gevoel geeft. Waarom blokken in je saaie studiekamer wanneer dat kan op je zonnige terras met een lekker drankje erbij? Blok wel niet te lang buiten in de zon: zonlicht geeft je immers al snel een lamlendig gevoel. Zoek een plekje waar je je benen in het zonnetje kan leggen maar je hoofd fris in de schaduw. Best of both worlds!

3. Iedereen heeft medelijden met jou

Van je grootnonkel tot je overgrootmoeder: iedereen overlaadt je met complimentjes. Je bent dan ook een doorzetter want studeren tijdens de zomermaanden is best lastig. Ook je mama heeft gegarandeerd extra aandacht voor jou. Gaat ze naar de supermarkt dan vraagt ze sowieso of ze wat lekkers voor jou kan meenemen. Zalig toch zo studeren met kilo’s snoep en chocolade naast jou? Bovendien zal men je nooit vragen om het gras af te maaien of om de vaatwasmachine te legen. Jij moet immers dringend blokken. Je slimmere broer of zus doen dat wel eventjes.

4. Je apprecieert vrije dagen veel harder

Mensen die steeds in eerste zit slagen, zijn de zomervakantie inmiddels zo gewoon geworden dat ze deze niet écht appreciëren. Toch zeker niet zo hard als jij. Jij neemt vakantiedagen bijzonder serieus en kan er dan ook intens van genieten. Eén dagje pauze tijdens de tweede examenperiode… Bestaat er iets zaliger? Een festivalletje hier, een reisje daar. Jij hebt er werkelijk alles uitgehaald.

5. Je kan het einde van de examens drie (!) keer per jaar vieren

Niet alleen begin februari en eind juni maar ook begin september kan jij de bloemetjes buitenzetten omdat de examenperiode gedaan is. Wie is nu eigenlijk de echte winnaar: jij of iemand die steeds voor alles geslaagd is? Juist ja. 

Comment

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84