Image
08/10/2021

Charles: "Ik was 18 en had zero zelfvertrouwen."

Zangeres Charles, artiestennaam voor Charlotte Foret, won twee jaar geleden The Voice Belgique, de Franstalige versie van de bekende zangwedstrijd. Dat Charles een blijver wordt, is nu al duidelijk. Falling While Rising, haar eerste plaat, klinkt bijzonder veelbelovend.


Charles over haar artiestennaam

"Charles was de voornaam van mijn grootvader. Drie jaar geleden is hij helaas overleden. Dat ik Charles heb gekozen als artiestennaam, is om hem te eren. Mijn grootvader stond heel dicht bij me. Hij heeft me altijd enorm gesteund. Toen ik aan Gilbert Lederman, de grote baas van Universal, uitlegde dat ik Charles wou heten op het podium, stond hij redelijk perplex. Maar hij heeft op geen enkel moment geprobeerd om me op andere gedachten te brengen."

Charles over The Voice

"Mijn beste vriendin was al lang aan het proberen om me te laten inschrijven voor The Voice, maar ik zag dat niet echt zitten. Je moet weten: ik was 18 en had zero zelfvertrouwen. Akkoord, ik maakte al wat covers op Instagram en ik zat in een groepje waarmee we af en toe in cafés gingen optreden, maar dat stelde allemaal niet veel voor. In de spotlights gaan staan, met tv-camera's op mij gericht, dat sprak me niet aan. Uiteindelijk heb ik toch mijn kandidatuur ingediend, maar ik heb het niemand verteld. Ik was bang om aan iedereen te moeten bekennen dat het mislukt was. De reden dat ik het toch heb gedaan, was om bevestiging van mijn talent te krijgen, want ik was daar zelf allesbehalve van overtuigd."

"Ik heb in The Voice een nummer van Muse gezongen, mijn favoriete groep. Hun nummers hebben alle gebeurtenissen uit mijn leven begeleid. Als ik Muse in concert zie, stromen de tranen over mijn wangen. Bizar, want normaal gezien huil ik nooit als ik muziek beluister. Toen ik Muse live op het podium zag, wist ik dat ik zou proberen om van muziek mijn beroep te maken."

Charles over haar studies

"Na het secundair was ik aan het overwegen om aan de Jazz Studio te gaan studeren, waar ook Tamino en Angèle zijn geweest. Veel van mijn vrienden hebben zich daar ingeschreven. Interieurarchitectuur, of interieurdecoratie, dat zou ook nog een mogelijkheid geweest zijn. Een beetje kunstig, en vooral creatief bezig zijn. Maar ik weet eigenlijk niet of me dat zou zijn bevallen. Tja, toen ik The Voice won, zat ik nog in het secundair, dus die verdere studies zijn op de lange baan geschoven. Gelukkig steunen mijn ouders me in mijn beslissing, ze zijn formidabel. Wat er later gebeurt, dat zien we dan wel. Uiteindelijk kan ik op elke mogelijke leeftijd alsnog gaan studeren.

Charles over haar piano en haar stem

"Ik heb als kind nooit formele zang- of muzieklessen gevolgd. Ik heb op mijn eentje leren pianospelen, op veertienjarige leeftijd. Ik kleefde post-its op de toetsen, zodat ik wist waar ik mijn kleine vingertjes moest plaatsen. (lacht) Ondertussen heb ik wel professionele zanglessen gevolgd, want met mijn ademhaling zat het nog niet helemaal goed."

Charles over Hooverphonic

"Alex Callier is echt een schatje. Mijn manager had hem 'Wasted Time' laten horen, en dat vond hij een topnummer. Hoewel hij al een kwarteeuw in het muziekvak zit, werkt hij graag samen met jonge artiesten. Hij is heel open. We hebben twee dagen in de studio doorgebracht en hebben samen twee nummers geschreven. Toen hij me vroeg of hij ze mocht houden voor het nieuwe album van Hooverphonic, was ik natuurlijk in de wolken. En toen ik ook nog te horen kreeg dat ze 'The Wrong Place' hadden geselecteerd voor het Eurovisiesongfestival, toen kon het helemaal niet meer stuk."

Tekst: Christophe Thienpont


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

The Little Mermaid in de cinema vanaf 24 mei

De première van The Little Mermaid staat bijna om de hoek. Eén van de bekendste Disney verhalen, geregisseerd [...]

10/03/2023

Antwerpse studenten gaan zorgzaam van deur tot deur

Het project Zorgzame Straten en de studenten van het graduaat Maatschappelijk Werk van Thomas More werken [...]

10/03/2023

Eerste studentenleven-expo georganiseerd in Antwerpen

Laatstejaarsstudenten van het secundair hebben binnenkort een zware opdracht: op zoek naar een nieuwe [...]

09/03/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84