Image
15/10/2021

Zes nieuwe strips

Kotlectuur nodig? Ren naar de speciaalzaak en geniet van deze zes strips.


PLUNK: THE DIRECTOR'S CUT

De immer sympathieke tekenaar Luc Cromheecke wordt 60, dus het werd tijd voor een best-of van zijn heerlijke nonsensstrips rond de roze alien Plunk. Goed voor meer dan 150 pagina's onweerstaanbare onzin.

DE PAPIERFABRIEK

Canadees Guy Delisle specialiseert in autobiografische strips. In De Papierfabriek keert hij terug naar zijn jeugd, toen hij een zware studentenjob uitvoerde in een immense papierfabriek in Quebec.

WILLIE NELSON: EEN GETEKENDE LEVENSGESCHIEDENIS

Acht tekenaars gingen op tekst van T.J. Kirsch aan de slag om het leven van de inmiddels hoogbejaarde countryzanger Willie Nelson te verstrippen. Een beetje ongelijk van kwaliteit, maar dat is het oeuvre van Nelson ook.

HOE NOEMEN WE DE BAND

De Nederlandse illustrator Roel Venderbosch speelt zelf muziek en is grafisch vormgever voor tal van bands. Het is dus als ervaringsdeskundige dat hij deze amusante, licht punky strip over een puber met rockambities heeft getekend.

NOOIT MEER ALLEEN

Eva Cardon alias Ephameron ging luisteren naar verhalen van jonge koppels over de impact van het ouderschap. Daar maakte ze geen verhaal van, wel een poëtische bundel vol grafische indrukken. Vrij hermetisch, maar mooi.

MARC SLEEN: DE INTERVIEWS

Kenners Wouter Adriaensen, Yves Kerremans en Noël Slangen verzamelden zowat alle interviews die ooit verschenen zijn met de legendarische Nero-tekenaar Marc Sleen. Vaak repetitief, maar wel een unieke kroniek van de Vlaamse krantenstrip in de 20ste eeuw.

Tekst: Herbert De Paepe


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84