Image
28/10/2022

ISIC maakt het studentenleven mooier in binnen- en buitenland

De internationale studentencommunity ISIC zit ook dit academiejaar niet stil. Onder het motto #StudentsForABetterWorld blijft deze movement zich inzetten om studenten wereldwijd te verbinden over de landsgrenzen heen.


#InviteAFriend

Wat doet ISIC concreet om het studentenleven mooier te maken? Om te beginnen zijn er massa's voordelen verbonden aan het lidmaatschap, van mooie kortingen tot exclusieve privileges. Een recent en spectaculair voorbeeld daarvan is een unieke citybreak naar New York tijdens de lesvrije week in februari 2023, voor de spotprijs van 789 euro. ISIC is trouwens sowieso onmisbaar als je naar het buitenland vertrekt - op citytrip, of wereldreis, naar een pretpark of op Erasmus - want het is het enige internationaal aanvaarde bewijs van je studentenstatus, dat voordelen biedt op transport, verblijf en toegangsprijzen. ISIC is bovendien al meer dan een halve eeuw erkend door Unesco, zodat je als lid welkom bent in internationale topmuseums en bij Unesco Werelderfgoed.

#BecomeALocal

Lieten we daar het woord Erasmus vallen? Speciaal voor wie in het buitenland gaat studeren, heeft ISIC een 'Erasmus+ Assistance Pack' samengesteld, met onder meer een meertalige ISIC Student Cities app. Buitenlandse Erasmus-studenten die in België komen studeren, voelen zich eveneens snel thuis, want dankzij de ISIC City Pass kunnen ze 1+1-voordelen genieten in Gent, Brussel, Kortrijk en Brugge. De ISIC City Pass is een verbindend initiatief dat ISIC-hashtags als #InviteAFriend en #BecomeALocal concreet in de praktijk brengt.

#StudentsForABetterWorld

Dat een student niet compleet is zonder een betrouwbare laptop en smartphone, weet ISIC uiteraard ook. Daarom stelden ze voor de leden een 'Mobile Sixpack' samen, met onder meer extra korting, garantie en service op refurbished laptops en smartphones. Refurbished wil zeggen: zo goed als nieuw, maar veel goedkoper en vijfentwintig keer beter voor de planeet.

#ExtendYourStudentLife

Ten slotte nog dit: op een campus lopen niet alleen studenten rond. Voor het onderwijzend personeel is er de zustercommunity ITIC. Daarnaast heeft ISIC ook een alumniwerking uitgebouwd, dankzij welke ook afgestudeerden van aantrekkelijke privileges kunnen genieten. Voor pas afgestudeerden slaagt ISIC er zelfs in om de studententijd met minstens drie maanden te verlengen, want wie nu lid wordt, behoudt sowieso het ISIC-lidmaatschap tot eind december 2023, ook al steek je in juni of september je diploma op zak.

Details? Inspiratie? Lid worden? Surf naar www.isic.be


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

The Little Mermaid in de cinema vanaf 24 mei

De première van The Little Mermaid staat bijna om de hoek. Eén van de bekendste Disney verhalen, geregisseerd [...]

10/03/2023

Antwerpse studenten gaan zorgzaam van deur tot deur

Het project Zorgzame Straten en de studenten van het graduaat Maatschappelijk Werk van Thomas More werken [...]

10/03/2023

Eerste studentenleven-expo georganiseerd in Antwerpen

Laatstejaarsstudenten van het secundair hebben binnenkort een zware opdracht: op zoek naar een nieuwe [...]

09/03/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84