Image
13/07/2023

De festivalzomer van Milo Meskens

"Toen ik dertien was, nam mijn meter me mee naar Rockin' Park in Nijmegen, om Pearl Jam te gaan zien," vertelt Milo Meskens. "Ben Harper speelde toen ook, en Vampire Weekend, Rise Against... een geweldige line-up."


 "Ik was een enorme fan van Pearl Jam. Mike McCready is de belangrijkste muzikant geweest in mijn ontwikkeling als gitarist. Ik keek zo naar hem op, en plots stond die daar echt, ook al was hij piepklein, een paar honderd meter van me vandaan. Dat vond ik bijna tastbaar, Mike McCready en ik, op dezelfde vierkante kilometer."

"Ik stond vorig jaar op de mainstage van Pukkelpop, in de vroege namiddag. Dan moet je echt alles uit de kast halen om ieder zieltje te winnen en hen ervan te overtuigen om nog eens naar een show te komen kijken. Dat ligt me wel: op een podium kruipen met in het achterhoofd: we got a battle to win! Als je dan die zee van mensen ziet staan, dat is waanzin. Net zoals je je de eerste keer seks herinnert, zal ik nooit het moment vergeten waarop die grote massa mijn liedjes meezong. Op dat moment spoelt er een tsunami van emoties over je heen, onbeschrijflijk."

Tekst: Herbert De Paepe

Foto: Damon De Backer


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84