Image
14/08/2003

Canardo 13: De dronkaard met de witte boord

Laten we er maar geen doekjes om winden: het hoogtepunt van 'Canardo' ligt al 15 jaar in het verleden. Wat begon als een parodie op de film noir in pure Franquin-Zwartkijken-stijl, groeide in een paar albums uit tot beklijvende verkenningen van de weltschmerz van de moderne mens.
Tekenaar Sokal werd vergeleken met Fassbinder en ingehaald als een van de grote vernieuwers van het Belgische beeldverhaal. Dat was halverwege de jaren '80, maar daarna ging het al snel bergaf. Er verscheen zelfs een hele tijd niets, maar sinds Sokal voor het tekenwerk de hulp krijgt van Pascal Regnauld zit er weer regelmaat in de Canardo's. En kijk eens aan, het laatste album De dronkaard met de witte boord hebben we zelfs met veel plezier gelezen. Niet dat het in de buurt komt van het betere werk uit Sokals beginperiode, maar wel omdat het een geestig album is, en dat was lang geleden. De dronkaard met de witte boord is láchen, een geinige komedie over een Parijs wijncriticus die in verdachte omstandigheden om het leven komt nadat hij de integrale wijnproductie van een groezelige Noord-Franse regio heeft gekelderd. Vooral de passages waarin Canardo en zijn gezelschap zich voordoen als Belgische striptekenaars op doorreis zijn bijzonder grappig. Een onderhoudende 'Canardo' dus, maar de dubbele bodem lijkt er nu wel definitief uit verdwenen.

 

(HDP)

 


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Heb jij al corona gehad?

 Ja
 Nee

Job in the picture

Studentenclub Wieslandia: “Iedereen is welkom, ook mensen die niet kunnen kaarten!”

GUIDO is er voor de studenten, daarom zetten we telkens weer de student in de kijker. Daar horen natuurlijk [...]

05/08/2021

Waarom dit het beste moment is om koffie te drinken

Voor veel mensen is het drinken van een bakje koffie het ideale startschot van de dag. Nu blijkt dat [...]

03/08/2021

#StandForSomething: EU-parlementslid Sara Matthieu over haar Europa van de toekomst

"What do you care about?” Dat is de vraag die we tijdens de internationale #StandForSomething-campagne [...]

09/07/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84