Image
08/10/2022

Bijna 10% meer personeel in horeca dan vóór corona

In de horeca zijn voor het eerst meer mensen aan de slag dan vóór corona. De totale tewerkstelling in de Belgische hotels, cafés en restaurants ligt sinds het begin van de zomer 9% hoger dan in 2019.


Meer dan de helft van de werknemers in de horeca is vandaag student of flexi-jobber, 42% is vast in dienst en een kleine 2% zit nog steeds in tijdelijke werkloosheid. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta op basis van de gegevens van meer dan 2500 Belgische horecazaken.


Comments

JOBS & STAGES

Fusion koffiehuis met mascottes en driedimensionale schuimkunst: welkom bij UniQplanet

Er was eens een kleine alien Moony, die samen met konijntje Buni een koffiehuis runde… Het verhaal [...]

Hoe schrijf je een efficiënte motivatiebrief?

Hoewel je cv een heus visitekaartje is van je persoonlijkheid en ervaring, mag je de motivatiebrief niet [...]

  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

Energiecrisis veroorzaakt weinig tijdelijke werkloosheid

"Ondanks de energiecrisis roepen bedrijven slechts beperkt tijdelijke werkloosheid in," klinkt [...]

23/05/2023

In Waregem worden personal robots ontwikkeld

EEVE, een Waregemse onderneming die persoonlijke robots ontwikkelt, heeft een visie op een wereld waarin [...]

22/05/2023

Hoe haal ik het meeste uit een bezoek aan een jobbeurs?

Naar een jobbeurs (of 'career fair', als de organisatoren van Engelse buzzwords houden) ga je [...]

09/05/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84