Image
08/10/2022

Bijna 10% meer personeel in horeca dan vóór corona

In de horeca zijn voor het eerst meer mensen aan de slag dan vóór corona. De totale tewerkstelling in de Belgische hotels, cafés en restaurants ligt sinds het begin van de zomer 9% hoger dan in 2019.


Meer dan de helft van de werknemers in de horeca is vandaag student of flexi-jobber, 42% is vast in dienst en een kleine 2% zit nog steeds in tijdelijke werkloosheid. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta op basis van de gegevens van meer dan 2500 Belgische horecazaken.


Comments

JOBS & STAGES

Fusion koffiehuis met mascottes en driedimensionale schuimkunst: welkom bij UniQplanet

Er was eens een kleine alien Moony, die samen met konijntje Buni een koffiehuis runde… Het verhaal [...]

Hoe schrijf je een efficiënte motivatiebrief?

Hoewel je cv een heus visitekaartje is van je persoonlijkheid en ervaring, mag je de motivatiebrief niet [...]

  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

Geen job? Minder kans op een sollicitatiegesprek!

Wie nog geen job heeft, wordt minder vaak uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan wie al ergens [...]

14/11/2023

Wie ontslag neemt, doet dat meestal binnen de 2 jaar

Wie zijn job opzegt, doet dat in de helft van de gevallen binnen de twee jaar. Drie op de tien vertrekkers [...]

13/11/2023

De studentenjob van Simon? CEO!

De 23-jarige student Simon de Schaetzen uit Tervuren, die een master Environmental Policy volgt aan Sciences [...]

07/11/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84