Image
08/10/2022

Bijna 10% meer personeel in horeca dan vóór corona

In de horeca zijn voor het eerst meer mensen aan de slag dan vóór corona. De totale tewerkstelling in de Belgische hotels, cafés en restaurants ligt sinds het begin van de zomer 9% hoger dan in 2019.


Meer dan de helft van de werknemers in de horeca is vandaag student of flexi-jobber, 42% is vast in dienst en een kleine 2% zit nog steeds in tijdelijke werkloosheid. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta op basis van de gegevens van meer dan 2500 Belgische horecazaken.


Comments

JOBS & STAGES

Word gelukkig(er), word zelfstandig

Het stressniveau van starters is opmerkelijk gedaald, blijkt uit de Startersbarometer van Acerta. Twee [...]

Dit mag je niet doen op je cv

Wat vermeld je beter niet op je cv? GUIDO lijst de meest belangrijke zaken voor jou op. Niet doen: [...]

  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Poll

Job in the picture

AI doet zijn intrede in de jobrekrutering

Hogan Assessments, wereldleider in persoonlijkheidsevaluatie op de werkplek, heeft onderzocht hoe artificiële [...]

01/06/2023

Eén werknemer op vier krijgt nooit een complimentje

Volgens Protime, marktleider in onder meer tijdregistratie en werkplanning, krijgt een kwart van de werknemers [...]

31/05/2023

Emma werkt in een kunstwinkel

Emma De Kestelier (24, zij/haar), studeert Gender en Diversiteit via een interuniversitaire master. Naast [...]

25/05/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84