Image
08/10/2022

Bijna 10% meer personeel in horeca dan vóór corona

In de horeca zijn voor het eerst meer mensen aan de slag dan vóór corona. De totale tewerkstelling in de Belgische hotels, cafés en restaurants ligt sinds het begin van de zomer 9% hoger dan in 2019.


Meer dan de helft van de werknemers in de horeca is vandaag student of flexi-jobber, 42% is vast in dienst en een kleine 2% zit nog steeds in tijdelijke werkloosheid. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta op basis van de gegevens van meer dan 2500 Belgische horecazaken.


Comments

JOBS & STAGES

Aanpassingsvermogen en veerkracht zijn de jobskills van de toekomst

Wie goed betaald wil worden op de werkvloer, moet de competenties in de gaten houden die werkgevers belangrijk [...]

Wat als je baas ook je vriend is?

Niet iedereen op de werkvloer lust elkaar rauw, blijkt uit een onderzoek van hr-dienstverlener Tempo-Team. [...]

  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

Stel zelf je loonpakket samen

Meer dan de helft van de bedrijven geeft werknemers de kans hun loonpakket zelf samen te stellen. Vooral [...]

14/09/2023

13 student-ondernemers krijgen werkbeurs

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt 13 initiatieven van student-ondernemers. Dit zijn [...]

13/09/2023

Zelfstandigen krijgen eerste hulp bij stress en burn-out

In ons land bestond nog geen kant-en-klare handleiding om de mentale gezondheidstoestand van zelfstandigen [...]

07/09/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84