Image
07/07/2014

Eline werkt in de horeca

Eline Hysselinckx, 22, Geraardsbergen

Eline kan al niet wachten tot ze gedaan heeft met studeren. Zo wil ze zo snel mogelijk (veel) geld verdienen, maar voorlopig probeert ze rond te komen met weekendwerk in de horeca.


Welke studies volg je?
Eline:
“Momenteel volg ik de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie aan de Hogeschool van Gent.”

Wat is jouw studentenjob?
Eline:
“Ik werk in de horeca, nameijk in het restaurant Pand 19 en ook nog in De tafel van 2. Ik heb dus eigenlijk twee studentenjobs.”

Doe je je werk graag?
Eline:
“Ja, zeker en vast. Ik kan echt niet stilzitten en wanneer je in de horeca werkt, is dat ook bijna niet mogelijk. Meestal is het heel druk waardoor ik mijn handen vol heb.”

Hoeveel verdien je?
Eline:
“Op de ene plaats al iets meer dan op de andere. Zo krijg ik in Pand 19 tien euro per uur en in De tafel van 2 twaalf euro per uur.”

Vind je het een goed systeem dat studenten maar vijftig dagen per jaar mogen werken?
Eline:
“Ja, voor mij werkt het prima op die manier. Ik kies zelf wanneer ik werk en ik ben nog nooit over de limiet van vijftig dagen gegaan. Aangezien ik nog studeer, heb ik ook nog veel schoolwerk. En die limiet zorgt ervoor dat het perfect te combineren valt.”

Vind je het eerlijk dat jobstudenten minder sociale bijdragen moeten betalen dan werkstudenten?
Eline:
“Over het algemeen vind ik dat er sowieso veel te veel sociale bijdragen betaald moeten worden, ook als vaste werknemer. Maar ach ja, wie niet? Het lijkt me wel logisch dat als je meer werkt, als werkstudent dan, je ook meer belast wordt.”

Ben je tevreden over je inkomen?
Eline:
“Eigenlijk niet... Als ik één avond werk, heb ik 50 euro verdiend. Maar zeg nu eens, wat kan een mens nog doen met 50 euro? Daarom ben ik blij dat het einde van m’n studies in zicht is en dat ik dus bijna vast kan beginnen werken. Hopelijk verdien ik dan veel  meer! (lacht)”

Hoe vaak werk je?
Eline:
“Ik werk één keer in het weekend.”

Waaraan geef je je zuurverdiende centen uit?
Eline:
“Een beetje aan vanalles. Kleding en reizen horen daar zeker bij, maar ook  aan huisdieren en amusement zoals een avondje naar de bioscoop, spendeer ik heel wat geld.”

Wat is jouw droomjob?
Eline:
“Goh, dat weet ik nog niet precies. Als ik maar met een glimlach naar het werk kan gaan, dat is voor mij heel belangrijk!”

(SDR)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84