Image
10/11/2012

Ellen Van Liedekerke (19) wint JIM KOT DELUXE


Ellen Van Liedekerke, een studente hotelmanagement aan de Erasmushogeschool, mocht van haar ouders eigenlijk niet in Brussel op kot gaan, omdat ze die de stad te gevaarlijk vonden. Dan maar eens mijn kans wagen via JIM Kot Deluxe, dacht Ellen en als winnares heeft ze nu niet alleen gratis een luxekot op de hoek van de Nieuwstraat beet, maar ook tal van extra’s. Denk maar aan een 3D flatscreen met hopen dvd’s, een PlayStation 3, een musicstation met beatgevoelige LED-verlichting, een tapinstallatie, een jaar lang gratis lasagne, en als ze smost is ’t geen probleem, want tweewekelijks geeft een poetsvrouw de boel een stevige beurt. Groen van jaloezie? Terecht.

GUIDO: Hoe was jij de andere kandidaten te slim af?

Ellen: Het ging om een afvallingsrace met 14 deelnemers. In de eerste aflevering moesten we allemaal een voorwerp meenemen en werden we in duo’s opgesplitst naargelang van wat je meehad. Ik had een fietswiel vast en mijn partner een stuur, bij anderen zagen we handboeien en een zweep, spek en eieren enzovoort. De opdracht luidde als volgt: zoek zo snel mogelijk het kot waar het allemaal om draait, maar de ene was telkens blind en de andere doof. Communiceren was dus niet evident. (lacht) Het duo dat als eerste het kot bereikte, mocht daar slapen, terwijl de anderen in het achterblijverskamp logeerden, en wie als laatste arriveerde, lag eruit. Ik vond het kot als vierde met mijn partner. Elke dag koos het duo van op het kot een duo van het achterblijverskamp om tegen te duelleren en zo speelden ze iedereen één voor één naar huis. Maar ik had onmiddellijk hun tactiek door. Ze selecteerden de duo’s naar hun sterktes en zwaktes, dus besloot ik mij low profile te houden. Ik heb bijna elke dag, samen met de overige kandidaten die niet moesten duelleren, het kot zitten schuren, schilderen en inrichten.

GUIDO: Tijdens het finalespel moest je zoveel mogelijk sms’jes verzamelen. Hoe deed je dat?

Ellen: Ik heb alles gedaan wat ik kon. Op Brussel Brost en in de Gentse uitgaansbuurt deelde ik wijn uit in ruil voor een stem, ik deed een oproep op Q-Music en in Het Laatste Nieuws, regelde een deal met Mexx in Geraardsbergen - waar wie drie sms’jes stuurde een korting kreeg - ging langs bij de plaatselijke voetbalclub, voerde campagne in winkels, restaurants en aula’s enzovoort. Een behoorlijk zware week was dat!

GUIDO: Maar eind goed, al goed, want zie je hier nu zitten.

Ellen: Ongelooflijk. En de inrichting is volledig mijn stijl. Het wit op de muren laat het kot nog ruimer ogen dan het al is en de muurschilderingen geven een chique touch aan het geheel. Volledig mijn ding! Net voor de finale mochten we voor 1500 euro shoppen op Kapaza en met dat geld hebben we nog supercoole items gekocht. Een retro broodrooster, tweedehands Chesterfields – zetels zijn dat -, een tv-kastje, eettafel, lampen… Ik heb me voorgenomen om met mijn fototoestel door Brussel te trekken om dan leuke foto’s met coole effecten in de woonkamer te hangen. Op die manier leer ik Brussel ook wat kennen.

GUIDO: Na een jaar moet je de sleutel van dit kot afgeven. Dat zal pijn doen!

Ellen: Ik wil nog niet denken aan volgend jaar en aan hoe ik het moet stellen zonder al die luxe. Ik ga gewoon volop genieten van de tijd die ik hier heb, en van de kotfeestjes die ik hier zal geven. Maar we zouden eigenlijk het interview moeten afronden, want ik heb afgesproken om te gaan shoppen in de Nieuwstraat. (lacht)

GUIDO: Natuurlijk…

(SVR)

foto: JIM


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Hoe ga jij om met de vierde coronagolf?

 Ik ga evenveel uit als vroeger, maar volg de regels
 Ik probeer de regels te omzeilen waar mogelijk
 Ik ga minder uit, door corona
 Ik ging sowieso niet veel uit

Job in the picture

Koel deze zomer af met ijsjes in champagneglazen

We hebben het allemaal weleens gedaan: zelf ijsjes maken van onze favoriete frisdrank. Even een vormpje [...]

29/05/2021

Real life Mario Kart: Op uw plaatsen, klaar, start!

Vanaf september is het Nederlandse Utrecht een kartparcours rijker, en wat voor een. De nieuwe baan [...]

28/05/2021

Intieme trouwceremonie voor Ariana Grande

Afgelopen december maakte Ariana Grande bekend dat zij en haar vriend, vastgoedmakelaar Dalton Gomez, [...]

27/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84