Image
25/06/2017

Lonely Planet: "10 Europese parels die je zeker gezien moet hebben"


Reisgids Lonely Planet heeft een 'must visit'-lijst opgesteld met tien Europese steden die dit jaar zeker een bezoekje waard zijn.

10: Le Havre (Frankrijk). Unesco Werelderfgoed sinds 2005. Het havenstadje was bijna volledig verwoest tijdens de oorlog, maar een Belgische architect zette het opnieuw op de kaart.

9: Pafos (Cyprus). Pafos biedt het beste van twee werelden. Enerzijds bars en de kustlijn, perfect om te ontspannen, anderzijds een oud gedeelte, met middeleeuwse baden en catacombes. 

8: Moldavië. Netjes gesandwicht tussen Roemeniën en Oekraïne. Even mooie landschappen en even smaakvolle wijntours als bij de buurlanden, maar dan zonder de Amerikaanse toeristen. 

7: Noord-Duitsland. Een gebied vol meren, rivieren en kustdorpen, en dus stranden in overvloed. Hamburg is een hoogtepunt, maar ook de Baltische steden die iets Oostelijker liggen zijn een bezoekje waard.

6: Alentejo (Portugal): De grootste regio van het land, met maar liefst een derde van de oppervlakte. De droge vlaktes, glooiende heuvels en tal van wijngaarden kunnen elke toerist bekoren, maar ook de lokale keuken smaakt naar meer.

5: Leeds (Verenigd Koninkrijk): De kunstgalerijen, clubs en 'warehouse bars' in het centrum, en het prachtige Yorkshire platteland amper 20 minuten verder.

4: Noord-Montenegro: Bergachtig gebied, en dat wil zeggen: prachtige verzichten. Stijle straatjes verbinden de pittoreske dorpjes met elkaar. Heel gezellig kuieren dus, maar vergeet je stapschoenen niet.

3: Galicië (Spanje): Hier kom je voor de zeevruchten, La Coruña, Vigo, en zeker ook Santiago de Compostela bieden het mooiste uit de middeleeuwen. Denk aan kasseistenen en traditionele muziek. 

2: Gotland (Zweden): Het grootste eiland in de Baltische Zee, ten Zuid-Oosten van de Zweedse kust. Archeologen schatten dat het eiland al zo'n 8000 jaar oud is. Net buiten de hoofdstad Visby vind je uitgestrekte landschappen met ongerepte baaien en stranden. 

1: Zagreb (Kroatië): Deze hoofdstad heeft alles wat een hoofdstad zou moeten hebben. cultuur, kunst, muziek, eten, bergen om op te skiën in de winter en water om in te zwemmen in de zomer. 


foto: Shutterstock (Galicië)

Comments

ONTSPANNING

Reena Riot: "Muziek is soms beter dan seks"

Eindelijk de debuutplaat van Reena Riot. Een oud kantoorgebouw in de Antwerpse haven werd de opnamestudio [...]

Reset je blokbrein: Escape Room Leuven breidt uit!

Ken je dat bijtende gevoel waarbij je het liefst zou willen ontsnappen uit de werkelijkheid? Escapisme [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

Poll

Welk koppel breekt als eerste in Temptation Island?

 Milou en Heikki
 Rodanya en Morgan
 Laura en Roger
 Demi en Sidney

Job in the picture

Onderweg of aan tafel? Ga voor een goedgevulde wafel!

Vergeet je croquetoestel of paninimaker, het wafelijzer is weer helemaal heet en je kan er veel meer [...]

05/10/2018

​Kom nog eens buiten voor 25 euro

Je kent het wel, het wordt kouder en die zomerjas blijkt toch niet zo waterdicht als eerst gedacht of [...]

03/10/2018

IN(STAGRAM)PROFIEL: Naaktmodel Marisa Papen

De 26-jarige Limburgse Marisa Papen reist al enkele jaren de wereld rond voor de meest pure en pittige [...]

02/10/2018

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84