Image
09/07/2020

Ford: de ideale studentenwagen

Je kent het wel: je bent het zeulen met je koffers en boeken zat. Je moet op en af op een bomvolle trein en je bus heeft weer eens vertraging op een moment waarop het je echt niet uitkomt. "Ik wil een auto", schreeuw je uit. Maar welke auto? Welk merk? Welke kleur? Welke uitvoering? Nieuw of een occasie? Allemaal vragen waar je het antwoord niet op weet. Geen paniek: wij weten precies welke auto jij nodig hebt! 
 
Ford behoort tot de bekendste en oudste autofabrikanten die er bestaan. De auto’s van dit merk werden gemaakt door de Ford Motor Company. In het jaar 1903 heeft Henry Ford het bedrijf opgericht. Het hoofdkantoor staat in Dearborn in Michigan in de Verenigde Staten. Het model, de Ford T, staat bekend als een zeer goed verkocht model – Meer dan 16 miljoen exemplaren werden van 1908 tot 1927 geproduceerd. Het gebruik van een transportband voor voertuigassemblage was een van de innovatieve oplossingen die door Henry Ford werden geïmplementeerd. Dit werd bepaald het intens groeiende productievolume. De auto’s van Ford worden vandaag de dag over de hele wereld verkocht, terwijl er ongeveer 5 miljoen exemplaren per jaar worden gemaakt. Een merk van luxe voertuigen, Lincoln, valt onder de Ford Motor Company. De auto’s van Ford vallen op door hun betrouwbaarheid en de krachtige motoren die men erin plaatst. De Mustang is het iconische voertuig van deze fabrikant; diverse generaties zijn ervan geproduceerd, van 1964 tot vandaag de dag. Het model is de pionier van een geheel nieuwe voertuigklasse – de pony car – het is een compacte, betaalbare, stijlvolle auto met een sportimago. De moderne modellenreeks van het bedrijf bestaat uit crossovers, saloons, stationwagens, minivans en sportmodellen. Versies op diesel, benzine, hybride en elektrische stroom worden aan de klanten aangeboden.Auto-onderdelen voor uw Ford vindt u op de website auto-onderdelenshop.be.

Het model Mustang Mach-E is de moeite waard om te vermelden. Het is de eerste crossover die het bedrijf gemaakt heeft onder deze naam en daarnaast is deze geheel elektrisch. De elektrische motor met 830 Nm aan koppel kan de auto naar 100 kilometer per uur laten accelereren in 5 seconden.

Het bedrijf biedt tevens uitgebreide versies van de Ford-modellen, ST, gericht op fans van sportief rijden. Afgezien van verbeterde dynamische karakteristieken, verschillende deze modellen door de kenmerken een de binnen- en buitenzijde, inclusief grote wielschijven, extra bodypaint, sportieve stoelen en nog veel meer.

De Ford EcooBoost is een innovatieve motor die de “Motor van het Jaar” prijs 6 keer op rij heeft gewonnen. Deze wordt gekarakteriseerd door uitzonderlijke prestaties en hoge energiebesparingen. Bijvoorbeeld de Fiesta, Focus, Ecosport, Mustang en enkele andere modellen zijn met zo’n motor uitgerust.

Comments

ONTSPANNING

Recept: stoofpotje van kip, olijven, wortel en citroen

Ja, we weten het: de vakantie is niet geweest wat we ervan gehoopt hadden. Gelukkig kan je met de juiste [...]

Hou, euh, maak je wafel zelf!

Ja, we weten het: de vakantie is niet geweest wat we ervan gehoopt hadden. Gelukkig kan je met de juiste [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Naar wie luister jij?

 Naar mijn universiteit
 Naar de Veiligheidsraad
 Naar niemand

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84