Image
17/09/2018

Budgetkoken: 8 gerechten voor 2,5 euro per persoon


We sturen je eerst naar de winkel met een bescheiden boodschappenlijstje en een briefje van 10* en daarna kan je met de producten in je winkelkar niet één, maar twee verschillende gerechten klaarmaken… telkens voor twee uitgehongerde personen! Goedkoop, gemakkelijk en gigantisch lekker. Geen dank.
 
1ste boodschappenlijstje voor Collect & Go:
500 g broccoli (1 stuk) 0,90 euro
500 g voorgekookte krieltjes van Boni Selection 1,19 euro
250 g gerookte spekblokjes van Everyday 1,49 euro
230 g bladerdeeg van Boni Selection (1 vel) 0,76 euro
12 eieren vrije uitloop van Boni Selection 2,79 euro
1 l halfvolle melk van Campina 0,65 euro
250 g emmentaler geraspte kaas van Boni Selection 1,64 euro
TOTAAL 9,42 euro
Per persoon per maaltijd 2,36 euro
 
 
GOEDGEVULDE QUICHE (2p) STEVIGE OMELET (2p)
1 vel bladerdeeg, 250 g krieltjes, ½ broccoli, 4 eieren, 100 g geraspte kaas, ½ pakje gerookt spek, 200 ml melk
 
  • Kook of stoom de broccoliroosjes halfgaar en dep droog.
  • Bak ondertussen de spek krokant.
  • Klop de eieren los met de melk en voeg het spek en de helft van de kaas toe.
  • Leg het bladerdeeg in de taartvorm, vul met de broccoli en patatjes, giet er het eimengsel over en kruid met peper en zout.
  • Strooi de overige kaas erbovenop.
  • Zet in een voorverwarmde oven (180°) tot de quiche mooi bruin kleurt (30-40 min).
250 g krieltjes, ½ broccoli, 4 eieren, 150 g geraspte kaas, 1/2 pakje gerookt spek, een goeie scheut melk
 
  • Kook of stoom de broccoli gaar en bak ze nadien samen met de gehalveerde patatjes in boter.
  • Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan zonder vetstof en houd apart.
  • Klop de eieren los in een kom, voeg wat melk toe en kruid met peper en zout.
  • Giet het eimengsel over de groentjes en strooi er het spek over.
  • Wacht tot het ei zo goed als gestold is en strooi er nadien de kaas over zodat ze zachtjes kan smelten voor je serveert.
 
 
 
 
2de boodschappenlijstje voor Collect & Go:
6 wraps van Boni Selection 1,09 euro
1 kg pruimtomaten van Everyday 0,99 euro
100 g rucola van Boni Selection 1,09 euro
175 g Prosciutto Crudo van Boni Selection 3,14 euro
4x125 g mozzarella van Everyday 1,68 euro
Groene pesto van Boni Selection 0,98 euro
TOTAAL 8,97 euro
Per persoon per maaltijd 2,24 euro
 
IT’S A WRAP (2p) PLATTE PIZZA (2p)
3 wraps, 2 tomaten, 50 g rucola, enkele sneetjes ham, 2 bollen mozzarella, pesto, peper, zout, specerijenzout
 
  • Leg 3 wraps open (1,5 per persoon), eventueel een 20-tal seconden opgewarmd in de microgolf.
  • Bestrijk in de lengte een strook met pesto, mozzarellaschijfjes en tomatensneetjes.
  • Kruid met peper, zout en specerijenzout.
  • Verdeel ham over de hele wrap tot hij volledig bedekt is en leg dan nog een strookje sla in het midden.
  • Vouw eerst de onderzijde enkele centimeters naar boven en rol dan de wrap toe.
  • Gebruik eventueel folie om de wrap samen te houden.
3 wraps, een 3-tal tomaten, 50 g rucola, enkele sneetjes ham, 2 bollen mozzarella, pesto, peper, zout, specerijenzout
 
  • Leg 3 wraps open en bestrijk ze met een dun laagje pesto en sneetjes ham.
  • Ontdoe de tomaten van het sappige vruchtvlees (anders wordt de pizza niet krokant) en verdeel de blokjes over de pizza.
  • Dep de mozzarella droog met keukenpapier voor je ze in sneetjes op de pizza’s verdeelt.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas gesmolten is.
  • Werk af met een beetje rucola, peper, zout en specerijenzout voor je serveert.
  • Voorzie anderhalve pizza per persoon.
 
 
3de boodschappenlijstje voor Collect & Go
500 g spirelli van Everyday 0,35 euro
500 g kippenblokjes natuur 4,75 euro
250 g cocktailtomaten van Boni Selection Bio 1,49 euro
500 g champignons van Everyday 1,29 euro
400 g verse bladspinazie van Boni Selection 1,24 euro
20 cl room van Everyday 0,45 euro
TOTAAL 9,57 euro
Per persoon per maaltijd 2,39 euro
 
PASTA PRESTO (2p) KIPLEKKER SLAATJE (2p)
250 g spirelli, 250 g kip, 125 g kerstomaatjes, 250 g champignons, 300 g spinazie, 20 cl room, peper, zout, kipkruiden
 
  • Kook de spirelli beetgaar in gezouten water en kruid ondertussen het vlees met flink wat kipkruiden.
  • Bak de kip gaar onder een deksel en houd apart.
  • Bak de champignons in boter op een hoog vuur, voeg de room toe als ze mooi bruin zijn, wrijf het aanbaksel los en zet het vuur laag.
  • Voeg de kip en de pasta toe en roer dan de spinaziebladeren erbij tot ze smelten.
  • Kruid met peper en zout.
 
250 g spirelli, 250 g kip, 125 g kerstomaatjes, 250 g champignons, 100 g spinazie, peper, zout, kipkruiden
 
  • Kook de spirelli gaar in gezouten water en bak de kip met kipkruiden bruin (onder een deksel zodat ze niet uitdroogt).
  • Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en de tomaatjes in twee.
  • Schep de pasta en kip in een bord of meeneempotje, laat afkoelen en voeg dan de tomaatjes, champignons en de bladspinazie toe.
  • Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
 
4de boodschappenlijstje voor Collect & Go
1 kg prei 1,49 euro
1 kg aardappelen 0,98 euro
750 g bereid gehakt (varken & kalf) 5,24 euro
250 g emmentaler geraspte kaas van Boni Selection 1,64 euro
400 g paneermeel van Everyday 0,29 euro
TOTAAL 9,64 euro
Per persoon per maaltijd 2,41 euro
 
 
OH ZO LEKKERE OVENSCHOTEL (2p) PREISOEP MET BALLEN (2p)
2 preistengels, 150 g geraspte kaas, een viertal stevige aardappels, 500 g gehakt, boter, een scheut melk, peper, zout, tijm, laurier, rozemarijn, nootmuskaat
 
  • Bak het vlees bruin en kruid het met peper, zout, tijm, laurier en rozemarijn en kook de aardappelen gaar.
  • Snijd ondertussen de prei grof en stoof in een andere pot aan met wat boter.
  • Plet de aardappelen tot puree, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg een klontje boter toe.
  • Leg het gehakt onderaan de ovenschotel, de prei erbovenop en verdeel daarop de puree.
  • Werk af met een dun laagje kaas en zet nog 10 minuten in een hete oven, en daarna nog een minuutje onder de grill voor een mooi korstje.
2 dikke preistengels, 250 g gehakt, 2 aardappels, peper, zout, tijm, laurier, rozemarijn, (groente)bouillonblokje, wat paneermeel, 100 g geraspte kaas
 
  • Snijd de prei in grove stukken, doe hetzelfde met de geschilde aardappelen en stoof ze samen aan in wat boter.
  • Voeg ongeveer 1,5 liter water toe en een bouillonblokje.
  • Kruid met peper, zout, tijm, rozemarijn en laurier.
  • Draai ondertussen bolletjes van het gehakt, rol ze in wat paneermeel en kook ze apart in wat gezouten water, tot ze komen bovendrijven.
  • Mix de soep glad en voeg de balletjes toe.
  • Serveer eventueel met een beetje geraspte kaas.
 
* De prijzen gelden bij het ter perse gaan van dit artikel
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

Poll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84