2 preistengels, 150 g geraspte kaas, een viertal stevige aardappels, 500 g gehakt, boter, een scheut melk, peper, zout, tijm, laurier, rozemarijn, nootmuskaat
- Bak het vlees bruin en kruid het met peper, zout, tijm, laurier en rozemarijn en kook de aardappelen gaar.
- Snijd ondertussen de prei grof en stoof in een andere pot aan met wat boter.
- Plet de aardappelen tot puree, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg een klontje boter toe.
- Leg het gehakt onderaan de ovenschotel, de prei erbovenop en verdeel daarop de puree.
- Werk af met een dun laagje kaas en zet nog 10 minuten in een hete oven, en daarna nog een minuutje onder de grill voor een mooi korstje.
|
2 dikke preistengels, 250 g gehakt, 2 aardappels, peper, zout, tijm, laurier, rozemarijn, (groente)bouillonblokje, wat paneermeel, 100 g geraspte kaas
- Snijd de prei in grove stukken, doe hetzelfde met de geschilde aardappelen en stoof ze samen aan in wat boter.
- Voeg ongeveer 1,5 liter water toe en een bouillonblokje.
- Kruid met peper, zout, tijm, rozemarijn en laurier.
- Draai ondertussen bolletjes van het gehakt, rol ze in wat paneermeel en kook ze apart in wat gezouten water, tot ze komen bovendrijven.
- Mix de soep glad en voeg de balletjes toe.
- Serveer eventueel met een beetje geraspte kaas.
|