Image
10/11/2014

Koken op kot: vier x vis


Zijn visgerechten moeilijk? Allesbehalve! Bij GUIDO hoef je zelfs niet te hengelen naar lekkere receptjes. We serveren je er vier, netjes op een rij.
Zalm in papillotte (2p)
250 g tagliatelle, 2 zalmmoten, een handvol gehalveerde kerstomaten, een zak jonge spinazieblaadjes, pijnboompitten, olijfolie, sojasaus, dille, zout, peper, witte wijn, zilverpapier
  • Kook de pasta beetgaar en giet ze af.
  • Maak een zakje van het zilverpapier en leg daarin de zalm, wat olijfolie, een scheutje sojaolie en evenveel wijn.
  • Kruid de zalm met zout, dille en peper en voeg de tomaatjes toe.
  • Vouw de papillotte dicht en leg een dikke 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Rooster intussen de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin.
  • Meng de rauwe spinazieblaadjes tussen je pasta.
  • Voeg dan ook de pijnboompitten en de inhoud van de papillotte toe.
 
Ovenschotel met pladijs (4p)
1 pladijs, 4 sjalotten, 1 dl water met opgelost visbouillonblokje, 1 dl droge witte wijn, 250 g champignons, boter, peterselie, paneermeel, peper, zout
  • Laat wat boter 15 seconden smelten in de microgolf en gebruik wat keukenpapier om met die vetstof een ovenschotel in te wrijven.
  • Leg de vis erin en voeg het water, de wijn, wat peper en zout toe.
  • Leg nog een klein beetje boter op de vis.
  • Laat de schotel heel even koken op het vuur en plaats hem dan tien minuten in een voorverwarmde oven op 240 graden.
  • Leg de in schijfjes gesneden champignon op de vis, bestrooi met paneermeel en laat opnieuw tien minuten bakken.
  • Serveer met frietjes (van de frituur).
Vispannetje met Alaska pollakfilet (2p)
140 g Alaska pollakfilet, 5 dl water met opgeloste visbouillonblokjes, een halve broccoli, 60 g garnalen, half doosje room, gruyèrekaas, bloem, 100 g boter
  • Kook de vis gaar in het water.
  • Laat de boter smelten in een pan en voeg vóór de boter begint te bruinen bloem toe.
  • Klop de mengeling tot je een kruimelige massa krijgt en voeg dan de visbouillon en wat room toe. Laat even inkoken tot de saus mooi gebonden is.
  • Kook de broccoliroosjes gaar in kokend water en koel ze dan onmiddellijk af onder koud water.
  • Leg de vis in een ovenschaal en voeg de broccoli en garnalen toe.
  • Overgiet met de saus en bestrooi met wat gruyèrekaas.
  • Laat het geheel een mooi bruin korstje krijgen onder de ovengrill.
  • Serveer met puree.
 
Opgevulde aardappel met garnalen (4p)
4 grote aardappelen, 100 g garnalen, 1 ajuin, 100 ml witte wijn, 500 ml room, bieslook, 50 g gruyèrekaas, peper, zout, nootmuskaat, citroen
  • Kook de gepelde aardappelen gaar en haal dan de pulp eruit.
  • Stoof de fijngesneden ajuin aan met wat wijn en laat enkele minuten inkoken voor je er 100 ml room bijvoegt en het geheel kruidt met zout, peper en nootmuskaat.
  • Plet de pulp, voeg 200 ml room en de ajuin toe.
  • Verknip de bieslook fijn en voeg die dan ook aan de pulp toe, samen met de garnalen en de kaas.
  • Vul de aardappelen en laat een kwartier bakken in de oven op 150 graden.
  • Klop de rest van de room op en voeg wat citroensap en kruiden toe.
  • Overgiet de aardappel met de saus.
 
(SVR)
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

5x kunst op de UA-campus

1) 'Museum to Scale' (Stadscampus) Wist je dat er op de Stadscampus een museum is met [...]

16/09/2024

Nieuwe editie van campagne tegen pesten focust op de omgeving

STIP IT, de campagne tegen pesten van Ketnet, MNM en Radio 2, is maandag van start gegaan en richt zich [...]

15/09/2024

Vijf tips voor een vlotte start van het academiejaar

Het is weer bijna zover: het nieuwe academiejaar gaat van start. Wat moet je zeker weten vooraleer je [...]

14/09/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84