Image
05/10/2016

The Magnificent Seven

Eerst een klein lesje filmgeschiedenis. In 1954 bracht de gelauwerde Japanse filmmaker Akira Kurosawa de instantklassieker De Zeven Samoerai uit.
 
Het werd een van de meest invloedrijke films aller tijden, en kreeg al in 1960 een Amerikaanse remake. The Magnificent Seven van John Sturges lanceerde de carrière van toenmalige actiehelden als Steve McQueen, Charles Bronson en James Coburn. Hoog tijd voor een update, dacht Antoine Fuqua (regisseur van Training Day), en hij puzzelde een multiculturele hedendaagse Seven bijeen: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Lee Byung-hun, Manuel Garcia-Rulfo en Martin Sensmeier worden ingehuurd om samen een klein westernstadje te bevrijden van een goudhongerige en sadistische grootgrondbezitter. Filmisch valt er best wel wat plezier te beleven aan The Magnificent Seven. Fuqua amuseert zich duidelijk rot door met Sergio Leone-achtige spaghettiwestern-camerastandpunten te spelen, wat een streling voor het oog is. Maar verder is deze remake zo grotesk, op het cartoonachtige af, dat hij uitsluitend te genieten valt als pastiche, want als je 'm serieus neemt, schiet deze uitzinnige kogelregen van een film stevig tekort.
 
(HDP)
 

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84