Image
04/06/2017

De snelste manier om jouw biertje af te koelen


Een warm biertje drinken gaat samen met een emotiemix van teleurstelling, walging en volharding. Of je jouw krat nu in de frigo vergeten plaatsen bent of er op een festival geen schaduwplekje ter beschikking is, warm bier is sowieso geen cadeau en een koude pint smaakt véél beter. Deze tip lost al jouw warme pint-problemen op, want volgens de wetenschap is er snelle en handige manier om jouw blik magisch fris te maken.
Wij noemen het de magie van zout.
 
  1. Vul een bak of emmer met water, een hoop ijsblokjes en enkele handjes keukenzout. Het zout zorgt voor een chemische reactie waardoor het koelproces versneld wordt.
  2. Dompel je blikken of flessen zo diep mogelijk en als de bak afsluitbaar is, sluit hem.
  3. Wacht vijf minuutjes.
  4. Schol!
Geloof je ons niet? Kijk dan maar naar dit filmpje want de bewijzen zijn er hoor, scepticus!

 
 
 
Foto: Shutterstock

 
 
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Voor minder dan 500 euro vind je geen kot meer in Gent

Om de twee jaar houdt de stad Gent een enquête over studentenhuisvesting. Daaruit blijkt dat je voor [...]

27/02/2025

Sterren en planeten van dichtbij in Antwerpen

Heb je een stille voorliefde voor sterrenkunde, maar heeft je studie er niks mee te maken? Vanaf 19 september [...]

23/02/2025

TEDXUHasselt: Shifting Perspectives

Over eender welk onderwerp valt er inmiddels wel een TED Talk te vinden. Wil je meer zelfvertrouwen? [...]

21/02/2025

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84