Image
14/12/2017

Façades

Nathalie Basteyns en Kaat Beels zijn een Brussels regisseursduo dat vooral op televisie hoge ogen gooide met de reeksen Clan en Beau Séjour.
Façades (bij de brainstorm over de titel hadden ze blijkbaar niet de allerpuikste fles wijn opengetrokken) is een niet onaardig, maar ietwat belegen familiedrama over een veertigjarige vrouw die bij haar dementerende vader gaat wonen nadat haar moeder bij hem is vertrokken, omdat ze het niet meer aankon. De vrouw wordt op die manier ook met zichzelf geconfronteerd, en de maskers beginnen langzaam maar zeker af te pellen. Hoewel Alzheimer uiteraard een relevant thema is dat ook veel filmische mogelijkheden biedt, hadden we bij Façades het gevoel dat we dit allemaal wel al eens eerder hadden gezien. Of gelezen, eigenlijk. Façades is Griet Op de Beeck zonder de pathetiek, Hugo Claus zonder de virtuositeit, Tom Lanoye zonder het flamboyante. Het pakte ons niet echt, met andere woorden, en we hebben ons dan maar gelaafd aan het acteertalent van Natali Broods - die we wel vaker een hoofdrol zouden willen zien spelen - en een voortreffelijke Johan Leysen.

(HDP)

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Het lekkerste ijsje ter wereld is

 een waterijsje
 een magnum met hazelnoten
 een cornetto
 vers schepijs
 sorbet-ijs
 ik ben een creep en lust geen ijsjes

Job in the picture

Hogeschool VIVES bouwt eerste Vlaamse leefcampus

In Brugge wordt druk gebouwd aan The Crown, de eerste Vlaamse leefcampus, een initiatief van Hogeschool [...]

04/05/2022

Vrouwen brengen leven in de brouwerij

Dat enkel mannen bier drinken, is uiteraard onzin. Maar het blijft niet enkel bij drinken, vrouwen kunnen [...]

30/04/2022

KdG-studenten krijgen les van Sportpaleis-CEO

Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis, gaf de aftrap van het VLAJO-initiatief ‘Ondernemers [...]

24/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84