Image
15/06/2020

Zo maak je de lekkerste spaghetti carbonara

Er bestaan tientallen spaghetti-varianten die zelfs de grootste keukenkluns klaar kan maken. GUIDO klopte aan bij spaghetti-experten Samuel Van Opdenbosch en Veerle Jacobs om de beste recepten bij elkaar te sprokkelen. Dit spaghettigerecht komt uit het boek ‘Spaghetti’, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts. Wie de recepten liever meteen proeft zonder zelf in de potten te roeren, kan terecht in de vestigingen van Mister Spaghetti.
Ingrediënten:
  • 2 eieren (indien gewenst kan je alleen de dooier gebruiken)
  • Peper en zout
  • 60 g Parmezaanse kaas, gemalen
  • 1 kl knoflookpoeder
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g magere gerookte kalkoenspekjes
  • 225 g ongekookte volkorenspaghetti
  • 160 g doperwtjes (ontdooide diepvrieserwtjes of uit blik)
  • Zwarte peper
Bereiding:
  • Kluts de eieren in een kom en kruid met peper en zout. Doe de gemalen kaas en het knoflookpoeder erbij en klop het geheel op tot een stijf mengsel. Hoe meer Parmezaanse kaas, hoe dikker het mengsel. Zet in de koelkast.
  • Breng intussen een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de pasta. Gebruik een grote kookpot waar je het geheel later goed in kan roeren. Doe een snufje zout in het water.
  • Verhit de olie in een pan en laat de knoflook wat fruiten. Leg de gefruite knoflook even apart, doe opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak de kalkoenspekjes tot ze knapperig worden. Laat op het einde nog wat verder garen op een laag vuurtje en doe de gefruite knoflook er opnieuw bij zodat deze opwarmt, maar niet bakt.
  • Kook de spaghetti, laat de laatste minuut van de kooktijd de erwtjes meekoken. Haal het kaasmengsel uit de koelkast. Zodra de pasta gekookt is, giet je deze af in een vergiet.
  • Doe de spaghetti opnieuw in de kookpot, samen met het kaasmengsel, de doperwtjes en de gebakken kalkoenspekjes met knoflook. Roer het geheel nog eens goed door elkaar. Zet de pan niet op het vuur, anders krijg je een gebakken ei.
  • Werk per bord af meteen beetje zwarte peper.

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

De ene kotmadam is nog niet van het scherm, en de volgende staat al klaar!

De VTM-sitcom De Kotmadam houdt er na 25 seizoenen mee op, en de opvolging komt uit onverwachte hoek. [...]

03/09/2024

Antwerpse jongeren en flikken: één strijd

Stad Antwerpen maakt een budget vrij om het project Jongeren en Politie (JEP) voort te zetten om verder [...]

27/08/2024

Nieuwe Europese hogeschoolalliantie in de steigers

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven aan een gloednieuwe Europese alliantie die 9 hogescholen [...]

20/08/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84