Image
25/12/2020

Een zoet amandelbroodje maak je zo!

Dit broodje moet 40 minuten bakken, dus ideaal voor een zalig ontbijtje waarvoor je net iets meer tijd hebt. Heerlijk op zondag bijvoorbeeld. Het recept komt van Laura Van den Broeck. Ze schreef het neer in haar boek Be Fit, Be Awesome 2.
 
Ingrediënten:
  • 300 g amandelnoten of amandelmeel
  • 100 g meel
  • 2 eieren
  • 150 g rozijnen
  • 1 grote zoete appel of peer
  • 100 ml ongezoete amandelmelk of halfvolle melk
  • 4 el amandelschilfers
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el agavesiroop of honing
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Blend de amandelnoten tot meel.
  • Schil de appel of de peer in kleine stukjes. Verwijder het klokhuis.
  • Doe het amandelmeel samen met het andere meel in een kom. Voeg daar ook het bakpoeder en de rozijnen aan toe. Roer goed om.
  • Meng in een andere kom de eieren, de amandelmelk met de honing (of siroop) en je stuk fruit. Voeg dit mengsel toe aan het meelmengsel en roer het tot een beslag.
  • Bedek een cake- of taartvorm met bakpapier. Giet het beslag erin. Strooi de amandelschilfers eroverheen.
  • Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of het broodje gaar is door er met een mespunt in te prikken: komt die er droog uit? Dan mag het broodje uit de oven.
  • Afkoelen en smullen maar!
Copyright foto: Laura Noppe
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

5 weetjes over Leuven

1) Oudste katholieke universiteit ter wereld De KU Leuven is de oudste ter wereld. Ze werd gesticht [...]

11/11/2024

Ontdek de wereld met AIESEC

Wil je reizen, nieuwe mensen ontmoeten, echte vaardigheden ontwikkelen en een impact maken op globale [...]

06/11/2024

5x street art in Aalst

1) Onder je voeten op de Hopmarkt Kunstenaars Mattis Van Schuylenbergh en Sven Hendrickx maakten [...]

04/11/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84