Image
19/04/2024

Met de stralende zon op Erasmus in Granada

In het buitenland studeren verandert je levensvisie. Daarover kan Amelie meespreken, want zij ging op Erasmus in Granada.

Naam: Amelie

Leeftijd: 21 jaar

Studie: Toegepaste Taalkunde Engels-Spaans

Bestemming: Granada, Zuid-Spanje


Waarom Granada?

Ik moest kiezen voor een land waar Engels of Spaans de hoofdtaal is en aangezien mijn Engels beter is dan mijn Spaans, heb ik voor een Spaanstalig land gekozen. Ook wilde ik naar een Europees land gaan, zodat ik automatisch de Erasmusbeurs had. Mijn voorkeur ging uit naar een goedkoop en warm land, waar je veel activiteiten kunt doen. Ten slotte zocht ik naar een bestemming met veel andere Erasmusstudenten en een goede bereikbaarheid te voet.

Hoe bevalt het studeren daar?

Er waren wel enkele aanpassingen in vergelijking met België. Zo waren de hoorcolleges minder lang en zonder pauze, terwijl het in België juist omgekeerd is. Verder had ik ook werkcolleges en waren de deadlines strenger. Zo moest een taak de volgende les al klaar zijn, terwijl ik daar in Gent meestal de hele week voor krijg.

Wat wel handig was, is dat alle vakken met permanente evaluatie werkten, waardoor het echte examen veel minder doorwoog. Over het lesgeven heb ik opgemerkt dat de docenten veel familialer waren naar ons toe en er toch wel een informele sfeer heerste.

Ik heb de mogelijkheid gehad om vakken van andere faculteiten op te nemen. Dat vond ik heel tof, want ik heb gehoord dat dat bij andere richtingen vaak niet het geval is.

Wat heb je bijgeleerd?

  1. Het is normaal om tegelijkertijd verdrietig en blij te zijn om iets. Ik heb mensen thuis gemist, maar toch zou ik het zo opnieuw doen!
  2. Als puntje bij paaltje komt staat iedereen ervoor open om nieuwe vrienden te maken, ongeacht de vriendengroepen die ze al hebben.
  3. Iedereen lijkt op elkaar, ongeacht afkomst of opvoeding. Er is altijd wel iets dat je gemeenschappelijk hebt.
  4. Zelfs al deel je niet dezelfde moedertaal met iemand, als jullie de juiste mentaliteit hebben vormt dat geen probleem. Een goede kennis van talen is niet vereist voor goede communicatie.

Hét hoogtepunt?

Als ik er echt een moment uit moet halen, dan is het een karaokeavond die ik samen met een Poolse vriend georganiseerd heb. We wilden graag naar de karaoke gaan, en hadden aan verschillende vrienden gevraagd of ze mee wilden gaan. Op voorhand hadden we een pré georganiseerd met een deel van de vrienden. Erna zijn we naar de karaokebar geweest, waar we opgewacht werden door nog meer vrienden. Vervolgens hebben we heel de nacht samen gezongen. Zalig!

Tekst: Larissa Sowowna 


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84