Image
17/06/2002

Elio Di Rupo

De man met het strikje is niet alleen nationaal PS-politicus en rolmodel voor de holebi-beweging, hij is bovendien burgemeester van Bergen. Een artikel over de leuke studentenstad Bergen vind je in het archief van onze reisrubriek; een interview over de studententijd van Elio Di Rupo begint... nu!
 

GUIDO: Is je studietijd vlot verlopen?

Di Rupo: Niet echt, het was eerder chaotisch. Ik heb lagere school gelopen in Morlnawelz. Daarna heb ik in het provinciaal atheneum van Bergen een 'surplace' van drie jaar gedaan: ik was twee keer gebuisd in mijn eerste jaar, één keer omdat ik ziek was. De volgende jaren gingen eveneens moeizaam, en mijn puberteitscrisis had ook geen gunstige invloed op mijn studies. Ik ben dan maar naar een technische school gegaan, waar ik chemisch technicus werd. Tot ik op mijn 17de een leraar ontmoette die me de honger naar kennis bijbracht. Zo heb ik toch nog een licentiaatsdiploma scheikunde aan de universiteit van Bergen behaald (met grote onderscheiding - LD) en daarna een doctoraat wetenschappen (grootste onderscheiding! - LD).

GUIDO: Heb je nooit gespiekt?

Di Rupo: Eén enkele keer. Nederlands was niet mijn sterkste vak. Op het examen heb ik eens over de schouder van een medeplichtige klasgenoot gegluurd. Zo heb ik wat fouten op mijn blad kunnen verbeteren. Uiteindelijk had ik meer punten dan mijn buurman, die daar niet mee kon lachen!

GUIDO: Ben je gedoopt op de universiteit?

Di Rupo: Ja, op de faculteit wetenschappen. Ik wou me niet laten kaalscheren, dus zou ik een 'smerige doop' krijgen. Drinken kon ik ook al niet, en daarom hebben ze me extra op de rooster gelegd. Ze hebben me uitgekleed en ingewreven met was. Van mijn haar moesten ze afblijven, en daarom hadden ze het gemunt op een - euh - andere regio met lichaamshaar. Gelukkig konden ze daar niet meer aan dankzij de was. Ik ben dus erg vuil thuisgekomen, maar wel met volledig intacte lichaamsbeharing. (lacht)

(LD)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

Student ontwikkelt software die gebarentaal vertaalt

Door de automatisch gegenereerde teksten van ChatGPT en de door kunstmatige intelligentie samengestelde [...]

23/08/2023

Vlaamse student maakt businessplan voor cannabishandel

Een economiestudent uit De Panne werd onlangs veroordeeld tot zes maanden met uitstel voor drugshandel. [...]

17/08/2023

Studente architectuur wint achtste Inclu-Scriptieprijs

Studente architectuur Emma Nuyts (23) heeft de achtste Inclu-Scriptieprijs gewonnen in Gent. In haar [...]

16/08/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84