Image
04/11/2002

Recept: Hoe bereid je Haggis?

Haggis is een oer-Schots eetmaal dat een sterke maag vereist. Letterlijk. Bestel een schapenmaag, 500 g schapenvet, 500 g schapenlever, een schapenhart en -longen. Als je slager je aankijkt alsof je gek bent geworden, probeer het dan eens bij een Marokkaanse vleeshandelaar: die mannen zijn specialist in schapen. Neem een droge pan en rooster er fijngewreven havermoutvlokken in. Hak het schapenvet fijn met een ajuin.
Kook vervolgens lever, hart en longen in water. De lever wat vroeger uit het kookvocht nemen dan de rest. Fijnhakken. Meng alles met de havermout, een halve liter bouillon, een koffielepel cayennepeper, een koffielepel gemalen piment, zout en peper, en stop het in de schapenmaag. Die mag nooit meer dan halfvol zijn en wordt vervolgens dichtgenaaid. Een paar gaatjes in prikken en 4 à 5 uur laten koken. Haggis wordt ideaal opgediend op een zilveren schaal, begeleid door een doedelzakspeler in kilt. En uiteraard drink je er pure Schotse whisky bij!
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

5 Geelse weetjes

1) Je kan in Geel op Nerdland-safari Lieven Scheire is zot van natuur. Peter Berx weet als entomoloog [...]

16/12/2024

Alles over motorolie: Een gids voor jonge autobezitters

Motorolie is een van de belangrijkste vloeistoffen in je auto, maar niet alle autobezitters weten niet [...]

18/11/2024

5x 'waauw!' in Antwerpen

1) Het Havenhuis is waauw! Vanop dit bijzonder opvallende gebouw van Zaha Hadid heb je een spectaculair [...]

18/11/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84