Image
24/02/2020

‘Grazer’, de nieuwe datingapp voor vegetariërs en vegans

Daten is sowieso een avontuur, zeker als je trouw bent aan geen vlees eten en dit ook verwacht van je toekomstige partner. Als je weet dat slechts twee procent van de bevolking plantaardig eet, maakt dat de zoektocht een pak moeilijker. Gelukkig is de redding nabij: sinds kort is er een datingsapp, genaamd ‘Grazer’, die niet-vleeseters koppelt.

De laatste jaren is het gamma aan datingsapps eindeloos geworden. Toch is het nog altijd niet voor iedereen even makkelijk om de juiste partner te vinden. Vegans en vegetariërs zullen dat waarschijnlijk ook ondervinden want helaas zijn er nog steeds ontzettend veel singles die een relatie met een niet-vleeseter niet zien zitten.

Veganisme normaliseren
Na Veganific vervoegt ‘Grazer’ de korte lijst van apps voor plantaardige eters. Lewis Foster en Kip Andersen zijn de bedenkers van ‘Grazer’ en die laatste kan je misschien wel bekend voorkomen. Andersen is een filmregisseur die onder meer de regie van de documentaires ‘The Cowspiracy’ en ‘What The Health’ op zich nam. Beide docu’s staan volledig in het teken van de impact die de vleesindustrie op ons milieu heeft. Omdat het duo veganisme wil normaliseren, kwamen ze op het idee om een app te lanceren die vegetariërs en vegans met elkaar verbindt. Niet alleen om de ware liefde te vinden, maar ook om nieuwe vrienden te maken.

Uit recent onderzoek bleek dat 41 procent van de Britten minder geïnteresseerd zou zijn in een potentiële partner als ze zichzelf als ‘veganist’ op hun online datingprofiel zetten. Omgekeerd droomt 60 procent van de veganisten van het vinden van een veganistische partner.

Twee procent
Foster is zelf veganistisch dus weet wat er leeft. “Mensen vertelden me hoe ze worstelen om gelijkgestemde zielen te leren kennen, want hoe moeilijk is het om iemand zoals jezelf te vinden als je maar 2% van de bevolking behoort.

Vanaf nu kan je ‘Grazer’ vinden op de App Store van Apple en Play Store van Android. Het gebruik van de applicatie valt te vergelijken met ‘Tinder’. Het principe van de applicatie is heel gemakkelijk. Je maakt een account aan, vertelt of je vegetariër of veganist bent en stelt jezelf op een originele manier voor. Hierna krijg je verschillende matches en kan je een conversatie starten met de matches die je interesse opwekken.
 
(Sophie S.)
 

Comments

ONTSPANNING

Het lekkerste ontbijt ooit: banaan-yoghurtpannenkoeken

Vind je het maar saai om elke dag granola of boterhammen op te eten als ontbijt? Dan hebben wij goed [...]

Tweede Vlaamse KFC-restaurant opent de deuren

Goed nieuws voor de fans van Kentucky Fried Chicken. Zaterdag opent in Turnhout het tweede KFC-restaurant [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider

Nog ééntje om af het af te leren: de beste Mol memes

Afgelopen zondag moesten we afscheid nemen van het achtste seizoen van De Mol. Dit jaar waren er ontelbaar [...]

05/05/2020

De leukste coronacartoons op een rijtje

Als we het over corona hebben, kunnen we niet anders dan aan Marc Van Ranst denken. Voor elke emotie [...]

01/05/2020

Nostalgie met je favoriete Ketnetseries

Slaat de verveling toe, of heb je nood aan ontspanning met een vleugje nostalgie? Dan kan je op VRT.nu [...]

30/04/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84