Image
25/02/2020

Jouw bankrekening? Die gaat door de maag!

Het studentenleven is de beste tijd die je doorstaat. Op dinsdag en donderdagen shotjes drinken in de studentenbuurt, flirten met die crush of barman/-vrouw, een rombautje of julientje snacken tussendoor en dit alles bekostigen met je krappe studentenbudget. Doe jij ook graag leuke dingen met je vrienden en geef je zo nu en dan een rondje in de bar? Als je daarna niet meer in het geld zwemt, ben je niet de enige. Hier zijn wat tips om geld te besparen op je eten, zonder de opwarmpizza’s en -lasagne van Aldi of de Lidl. Overleef je weekbudget met deze tips.

De vriezer is je nieuwe beste vriend

Maak grote porties en vries het overschot in. Voor het geval je aan het einde van de maand krap zit en je rekening lager dan je leeftijd staat. Zo heb je in elk geval wat te eten! Krijgt je brood iets te vaak haar? Vries hem in zodat je deze niet al na een paar dagen weg moet gooien.

Shop in de koelkast van je mama

Ken je het gevoel dat de frigo thuis altijd vol zit? Geniet ervan, op kot moet je deze zelf vullen. Of het nu onder de noemer profiteren of slijmen valt, glimlach eens mooi naar je moeder en je krijgt zeker wat potjes mee. Dat stuk fruit, potje beleg of die pasta zal je mama echt niet missen.

Meal prepping

Het woord en de trend van 2020. Iedereen doet het. Meal prepping is het bereiden van maaltijden om je door de Apocalyps heen te helpen! Nee wacht, ik denk niet dat dat juist is. Wacht even… Oké, sorry, nu hebben we het. Meal prepping is gewoon het bereiden van een aantal maaltijden op voorhand. Het is net als die kant-en-klare maaltijden die je in de winkel zou kopen, behalve dan dat je ze zelf bereidt, met betere, gezondere en onbewerkte ingrediënten. En het bespaart je heel wat geld doordat je niet impulsief eten koopt of snel even Deliveroo moet bestellen.
 
Gebruik de pot en doe het in groep

In je eentje eten is niet altijd even gezellig en vaak ook duurder. Eet in plaats daarvan samen met je huisgenoten. Als jullie het een beetje slim aanpakken, kun je zo voor 2 à 3 euro een degelijke avondmaaltijd hebben. Zo besparen jullie allemaal! Verzamel aan het begin van de week een pot met geld en ga samen inkopen doen. Grote verpakkingen zijn namelijk veel goedkoper dan kleine. Maak vooraf wel samen een menu en inkooplijst aan om discussies en impulsaankopen in de winkel te vermijden.
 
Start met een studentenjob in de horeca: je krijgt er sowieso eten
 
Ga op zoek naar een leuke studentenjob in je stad. Na je shift krijg je er iets te eten en meestal mag je iets kiezen van het menu. Zo word je betaald en ga je gratis op restaurant. Twee spreekwoordelijke vliegen in één klap. Geen idee waar te zoeken naar een job? Kijk dan eens bij Mise en Place, waar ze voor elke student wel een gepast functie hebben. Bezoek www.miseenplace.be voor meer informatie en uitleg over de mogelijkheden.

Comments

ONTSPANNING

Speel nu de online escaperoom: ‘The Big Pursuit’

Ontsnappen uit je kot gaat voorlopig niet, net zoals ontsnappen uit een escaperoom. Dat laatste kan gelukkig [...]

Van thriller tot drama: films die je zeker moet zien op Netflix

Grote kans dat je bijna al je favoriete series of films hebt uitgekeken op Netflix. Tijd voor nieuwe [...]

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

TopMovies

SOCIAL

Poll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

Say what? Er komt een film van W817!

Goed nieuws voor alle studenten! W817 krijgt na 20 jaar een eigen bioscoopfilm. Via een filmpje dat vandaag [...]

04/03/2020

Eerste Dunkin’ Donuts opent in België

Donutliefhebbers, belangrijk nieuws! Heel binnenkort opent een eerste Belgische Dunkin’ Donuts [...]

03/03/2020

De studententijd van Joris Hessels

Met zijn vaste kompaan Dominique Van Malder ontroerde hij met Radio Gaga. In Geub speelde hij Pannenkoek, [...]

03/03/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84