Image
28/02/2020

Podcasts voor pendelaars

De Belg pendelt dagelijks gemiddeld 22 minuten naar het werk. Voor sommigen is pendelen een noodzakelijk kwaad omwille van files of overvolle treinen, anderen ervaren het pendelen als aangenaam door bijvoorbeeld de bijhorende 'me-time' of het plezier van het autorijden of fietsen. Reis je met het openbaar vervoer, dan is een podcast altijd een goed idee om de tijd te vullen. 


Nerdland maandoverzicht
Lieven Scheire overloopt samen met andere enthousiaste science nerds het wetenschaps- en technologienieuws van de afgelopen maand. Klinkt gezellig en dat is het ook, telkens zo’n twee uur lang.

Universiteit van Vlaanderen
Word je echt blind als je te lang naar de zon kijkt? Kunnen planten stress hebben? Kan je het klimaat redden door bomen te kappen? Kan je de wereldeconomie uitleggen met bier? Word je echt ziek als je met nat haar in de kou loopt? Topprofessoren uit verschillende Vlaamse en Nederlandse universiteiten geven een antwoord op deze en heel wat andere vragen tijdens gratis colleges, die telkens een kwartiertje duren. Er liggen al zo’n 200 podcasts op jou te wachten, en die lading wordt wekelijks aangevuld.

Ochtend in Pretparkland
Vergeet pendelproblemen en vergezel een olijk Nederlands duo richting happy places van klein en groot: pretparken in binnen- en buitenland. Ze vertellen niet alleen over de nieuwste shows, mooiste sprookjes en populairste attracties, je krijgt ook een unieke blik achter het kleurrijke decor van onder andere de Efteling, Plopsaland, Bobbejaanland, Walibi, Disneyland, Europa-Park, Phantasialand en Pairi Daiza. Goed voor een fun ride van gemiddeld een halfuur.

De volksjury
Girls night meets true crime. Laura en Silke bestuderen en analyseren de grootste moorden uit de geschiedenis, speculeren zonder schaamte, en slikken het hele proces door met een fles cava.

The Chernobyl Podcast
Een dikke dertig jaar geleden zorgde een ontploffing in een kerncentrale in Tsjernobyl voor een enorme wolk van radioactiviteit die. Meer dan driehonderdduizend mensen werden geëvacueerd, en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kwamen zo’n vierduizend mensen om het leven. De HBO-miniserie Chernobyl, die een Golden Globe wegkaapte, brengt het hele verhaal, maar toont ook hoe de Sovjetautoriteiten de oorzaken van de kernramp in de doofpot wou steken en hoe één man bleef strijden om de waarheid aan het licht te brengen. Maar wat is feit en wat is fictie? In deze podcastreeks krijg je een beklijvende behind the scenes-bespreking van niemand minder dan Craig Mazin, scenarioschrijver van de miniserie. Afleveringen duren ongeveer drie kwartier.

(Sofie VR.)

Comments

ONTSPANNING

Hoe zou het nog zijn met de cast van 'Victorious'?

Er is geen mens bij wie de naam ‘Ariana Grande’ geen belletje doet rinkelen. De popprinses [...]

Op bezoek bij stadsbrouwerij Bossuwé Brewing Co. in Kortrijk

GUIDO heeft dorst en schuimt de studentensteden af op zoek naar artisanale stadsbrouwerijen. Vandaag [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84