Image
02/03/2020

Antwerpse cocktailbar 'Dogma' is beste van Europa

Voor de allerbeste cocktails moet je niet ver. Het online reisplatform ‘Big 7 Travel’ koos de Antwerpse cocktailbar ‘Dogma’ tot beste van Europa, en dat al voor het tweede jaar op rij! ‘Dogma’s’ geheim volgens eigenaar Didier Van den Broeck? “We serveren niet alleen fantastische drankjes. Ik kan ook rekenen op een gepassioneerd team dat niet rust tot iedere klant gelukkig is.”

‘Big 7 Travel’ stelt elk jaar een lijst samen van de 50 beste cocktailbars van Europa. De lijst wordt opgesteld aan de hand van een algoritme dat sociale media en websites zoals Tripadvisor en Yelp screent op positieve recensies. Al voor het tweede jaar op rij staat ‘Dogma’ op nummer 1.

“Als glimmend juweel in de Antwerpse barscene hebben we ‘Dogma’ uitgeroepen tot de beste cocktailbar van Europa in 2019, en ze hebben die kroon met groot enthousiasme vastgehouden” -Big 7 Travel-

De site schreef vorig jaar dat de bar eentje is die ‘grenzen verlegt en ontelbare andere zal inspireren’. Dit jaar zijn ze weer overtuigd dat ‘Dogma’ de beste van Europa is. Het online reisplatform zegt zelfs dat de cocktailbar nog beter is geworden dan vorig jaar.

Eigenaar Didier Van den Broeck legt uit dat ze er steeds op toezien om verse en seizoensgebonden ingrediënten te gebruiken. “We werken hiervoor samen met dezelfde leveranciers als sterrenrestaurants The Jane en ’t Zilte.” Ook de steeds wisselende menukaart die uit een mix van vernieuwende creaties bestaat, is een troef volgens Van den Broeck.

De site raadt bij een bezoek aan ‘Dogma’ de cocktail ‘Aix en Provence’ aan. “Het is een fantastische mix van appelbrandewijn, honing, tijm, sinaasappel, citroen, IPA en geitenkaasschuim.”
De top drie van 2020 wordt vervolledigd door Scout in Londen en A Bar Called Gemma in Stockholm. Op plaatje 21 vind je de enige andere Belgische bar in de lijst: Life is Beautiful in Brussel.

(Sophie S.)
 

Comments

ONTSPANNING

Op bezoek bij stadsbrouwerij Bossuwé Brewing Co. in Kortrijk

GUIDO heeft dorst en schuimt de studentensteden af op zoek naar artisanale stadsbrouwerijen. Vandaag [...]

Blijf kalm en geef er een lap op: solliciteren in coronatijden

Uit onderzoek van VDAB en UGent blijkt dat 86% van de werkzoekenden vreest geen werk te vinden door de [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84