Image
14/03/2020

Lisa (21) verdient in het weekend een centje bij

Toen ik nog niet zo lang in de winkel werkte, stond er eens een man aan mijn kassa. Het was zondagochtend, halfnegen. Hij kocht maar één artikel: condooms. Ja, wat zeg je daar dan tegen? Fijne dag nog, meneer.”

Lisa (21), studente journalistiek aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen, werkt al vijf jaar als jobstudent in de AD Delhaize van Aartselaar. 

Wat moet je precies doen?
"Meestal zit ik aan de kassa, altijd leuk om daar klapkes te doen met de klanten, maar soms sta ik ook bij de selfscan, de saaiste post die je in de winkel kan krijgen. Je hebt niets anders te doen dan de klanten in het oog te houden, controles uit te voeren en te wachten tot er iets misloopt. Als er niet veel volk is, ga ik de rekken aanvullen. Op zich nog wel een leuke bezigheid, tenzij je met glazen flessen en bokalen te maken krijgt. Ik ben altijd bang dat ik er eentje laat vallen. Gelukkig maken ze daar nooit echt een probleem van."
 
Hoe ben je daar terechtgekomen?
"Ik had gesolliciteerd om er in de zomervakantie te werken, maar alle plekken bleken al volzet. Enkele maanden later belden ze mij zelf op met de vraag of ik op zondagvoormiddag wou komen werken. Da’s ideaal. Dat zijn uiteindelijk maar vijf uurtjes per week, en toch heb je op het einde van de maand een mooi centje bijverdiend."
 
Wat is het moeilijkste?
"Sommige mensen reageren erg onbeleefd als het druk is en ze gehaast zijn. Dat stoort mij keihard, dus is het wel een uitdaging om ook dan vriendelijk te blijven."
 
Hoe ziet je lunchpauze eruit?
"Helemaal achteraan in de winkel is er een soort keukentje. Het is er altijd vreselijk koud, maar er is wel koffie of warme chocomelk om je te verwarmen. Na zo’n halve dag non-stop eten over de toonbank te zien passeren, heb je zin in alles en niets. Meestal laat ik mij verleiden door iets wat ik zie en koop ik dat in mijn lunchpauze."
 
Hoeveel verdien je?
"Mijn loon is geëvolueerd naarmate ik ouder werd. Ik verdien nu ongeveer tien euro per uur. Het grootste deel gaat helaas naar de benzine van mijn auto. Dat ding slorpt mijn zuurverdiende centen echt op…"

(Sofie VR.)
 

Comments

ONTSPANNING

Het scheelde niet veel of Netflix liet je elke dag naar een geit luisteren

Iedereen herkent het geluid dat afspeelt net voor je een film of serie op Netflix bekijkt. Het korte [...]

Apart: Cheetos pakt uit met macaroni-ontbijtgranen

Het moet niet altijd gezond zijn. Nadat op sociale media de ronde ging dat sommige Amerikaanse ouders [...]

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84