Image
30/03/2020

De leukste online spelletjes die je samen met je vrienden kan spelen

In deze tijden snakken we enorm naar sociaal contact. Gelukkig bestaat het internet! GUIDO ging opzoek naar de leukste gratis online spelletjes die je samen met je vrienden kan spelen. Maak indruk op je vrienden met je kennis over Netflix via een online quiz of speel ‘De Weerwolven van Wakkerdam’ met je hele vriendengroep.

Weerwolven op ‘Boardgamearea’
“Welkom in Wakkerdam. Iedereen mag nu gaan slapen. De weerwolven mogen wakker worden”. Via de site ‘Boardgamearea’ kan je nu online het spel ‘De weerwolven in Wakkerdam’ spelen. Je kan met maximum 50 (!) personen deelnemen aan de online versie van het populaire spel. Je registreert je op de site en zoekt bij ‘spellen’ naar het juiste spel. Nu is het wachten op spelers, die op dezelfde moment willen spelen. Je kan zowel tegen onbekenden spelen, als tegen je eigen vrienden. Deze laatste kan je zelf uitnodigen via een link naar de site.

Op ‘Boardgamearea’ vind je nog meer online spelletjes. Zo heb je het historische legspel ‘Carcassonne’, het kaartspel ‘Saboteur’ en het dobbelspel ‘Yahtzee’.

‘Cards Against Humanity’ op ‘Pretend you’re Xyzzy’
Een andere leuke site is ‘Pretend you’re Xyzzy’. Hierop kan je het gezelschapspel ‘Cards Against Humanity’ spelen. Ook hier kan je zowel tegen onbekenden, als tegen je eigen vrienden spelen. Deze laatste kan je zelf uitnodigen via een link.

Spelletjes op de video-app ‘Houseparty’
Houseparty is een video-app waar je met maximaal acht mensen een gesprek kunt voeren, door de app ook wel een ‘party’ genoemd. De app is deze weken heel populair geworden. Veel jongeren houden hun wekelijkse afspraak met de groep op dit platform. Maar wist je ook al dat je via ‘Houseparty’ online spelletjes kan spelen met je groep? De app heeft er momenteel vier: ‘Heads Up’, ‘Quick Draw’, ‘Trivia’ en ‘Chips and Guac’. Om het te spelen nodig je al je vrienden uit voor een videogesprek. Iedereen online en elk hun camera en  microfoons aan het werk? Dan klik je op de kleine dobbelsteenknop en kies je je spel.

‘Heads Up’ is een uitbeeldspel zoals Times Up, maar dan online. Je kan verschillende categorieën kiezen zoals ‘beroemdheden’ of ‘dieren’. Pas op, want je hebt niet veel tijd.

‘Trivia’ zijn allemaal online quizspelletjes. Het geweldig leuke aan dit spel is dat het volledig op de leefwereld van jongeren is afgesteld. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor ‘Finish The Lyrics’ waar je de songteksten van de populairste liedjes mag aanvullen. Er is zelfs een quiz over Netflix: ‘Netflix and…’. Hierbij beantwoord je vragen over je favoriete series op Netflix. Tip: je kan dit spel ook alleen oefenen, zodat je later je vrienden kan imponeren met je kennis.

‘Chips en Guac’ is een woordspel dat lijkt op ‘Cars Against Humanity’. In dit spel geef je een kaart uit met bijvoorbeeld de omschrijving ‘sneaky’. Je vrienden leggen dan kaarten neer voor dingen die ze hier het best bij vinden passen of die ze dus ‘sneaky’ vinden, zoals ‘sliding into DMs’. Opgelet, je kan dit spel enkel spelen vanaf drie personen.

‘Quick Draw’ is de virtuele versie van Pictionary. De ene tekent iets en de andere -hoe kan het ook anders – probeert te raden wat je hebt getekend. 
 
(Sophie S.)

Comments

ONTSPANNING

Influencers spelen gênante studentenverhalen na in nieuwe reeks

Vanaf midden november kan je kijken naar Student Confessions, een nieuwe serie waarin bekende koppen [...]

Boekennieuws: Blinker is terug!

Blinker is terug! Na 12 lange jaren zonder Blinker haalt auteur Marc De Bel zijn populaire personage [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Ben jij aangesloten bij een studentenvereniging?

 Ja, sowieso!
 Ja, maar enkel door corona.
 Nee!

Job in the picture

Ontdek het grootste chocolademuseum ter wereld

In Kilchberg, een plaats bij Zürich, heeft de Zwitserse chocoladefabrikant Lindt een chocolademuseum [...]

18/09/2020

Na Instagram komt nu ook YouTube met een TikTok-kopie

Als je hen niet kan verslaan, kopieer hen dan. Dat is wat de reuzen van de sociale media vaak doen. Instagram [...]

17/09/2020

Ga op citytrip naar Brugge en ontvang cadeaus

Op reis gaan? Veel mensen durven het door corona niet meer te riskeren. Gelukkig kan je ook in België [...]

15/09/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84