Image
08/04/2020

Japan vervangt studenten op diploma-uitreiking door robots met tablet

Een universiteit in Tokio bedacht een creatieve oplossing voor de diploma-uitreikingen. De afgestudeerden volgden hun eigen proclamatie live vanuit thuis. Op de uitreiking zelf werden ze vervangen door robots, met als gezicht een tablet waar dan het gezicht van de student opstond. De robots waren zelfs gekleed in een toga en bijhorend afstudeerhoedje.

Op sociale media gaat deze week een filmpje rond waarop je robots kan zien met als hoofd een tablet. Het gaat over de bijzondere proclamatie van studenten uit ‘’De Business Breakthrough (BBT) University’ in Tokio, Japan. Vanwege de coronacrisis, konden de studenten hun eigen diploma-uitreiking niet bijwonen. Gelukkig kan dit door de nieuwe technologieën wel. De leerlingen werden elk vervangen door een robot. Het gezicht van de robot was een tablet waarmee de studenten dus live de plechtigheid konden meevolgen.

Het filmpje kan je vinden op de pagina van de internationale nieuwsdienst 'Reuters'.

(Sophie S.)

Comments

ONTSPANNING

Het scheelde niet veel of Netflix liet je elke dag naar een geit luisteren

Iedereen herkent het geluid dat afspeelt net voor je een film of serie op Netflix bekijkt. Het korte [...]

Apart: Cheetos pakt uit met macaroni-ontbijtgranen

Het moet niet altijd gezond zijn. Nadat op sociale media de ronde ging dat sommige Amerikaanse ouders [...]

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84