Image
09/04/2020

Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) krijgt uitvalsbasis in Brussel

Het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) uit Gent en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) slaan de handen in elkaar en brengen de artistieke opleiding naar Brussel.

 


Het HISK heeft in Gent een stevige reputatie opgebouwd als een organisatie die beeldende kunstenaars, die al een masteropleiding achter de rug hebben, via een tweejarig programma verder begeleidt naar een artistieke carrière. Geselecteerde kunstenaars krijgen van het HISK een atelier en werkplaatsen ter beschikking en krijgen administratieve en logistieke ondersteuning. Daarbij doorlopen zij een pedagogisch parcours met nationale en internationale gastdocenten, workshops, open studiedagen, studiereizen en gezamenlijke projecten. Na een afstudeerproject, doorgaans een tentoonstelling, ontvangen de laureaten een gegeerd getuigschrift. Het HISK is de enige instelling in België die een dergelijk postgraduaat aanbiedt. 

Het VGC-college heeft vandaag, op voorstel van de collegeleden Pascal Smet, bevoegd voor Cultuur, en Sven Gatz, bevoegd voor Onderwijs, beslist met het HISK samen te werken en het instituut een subsidie toe te kennen van 185.000 euro.

Hiermee krijgt het HISK een Brusselse uitvalsbasis, in de voormalige Gossetfabriek in Sint-Jans-Molenbeek. Dank zij de subsidie kan het HISK een ruimte verbouwen en inrichten tot een multifunctionele ruimte met ateliers, werkplaatsen, event- en tentoonstellingsruimte.

Daarnaast wordt deze nieuwe ruimte ter beschikking gesteld van professionele kunstenaars, kunst- en cultuurorganisaties, de Nederlandstalige academies beeldende kunsten en de instellingen hoger onderwijs in Brussel.


Comments

ONTSPANNING

Het scheelde niet veel of Netflix liet je elke dag naar een geit luisteren

Iedereen herkent het geluid dat afspeelt net voor je een film of serie op Netflix bekijkt. Het korte [...]

Apart: Cheetos pakt uit met macaroni-ontbijtgranen

Het moet niet altijd gezond zijn. Nadat op sociale media de ronde ging dat sommige Amerikaanse ouders [...]

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84