Image
09/04/2020

Race binnenkort op een echt Mario Kart-circuit in Nederland

Iedereen kent wel het populaire spelletje Mario Kart. Op het internet circuleren soms levensechte Mario Kart-circuits, maar daarvoor moet je meestal naar de Verenigde Staten gaan. Goed nieuws, want binnenkort komt er een Mario Kart-circuit in Utrecht, Nederland: ‘Crazy Karts’.


Hoe cool zou het zijn om in een echte ‘Mario Kart’ te racen? Het Utrechtse bedrijf ‘The Team Building’ is momenteel een indoor Crazy Karts-parcours aan het bouwen. Het bedrijf heeft met de ‘Crazy Karts’ een primeur in Nederland. Het wordt de eerste baan met kleine karts voor volwassenen in deze vorm.

Het idee van ‘Crazy Karts’ komt uit de Verenigde Staten. Het zijn karts met zwenkwielen achter en één sturend en aangedreven wiel voorop. De karts zijn bovendien speciaal gebouwd om mee te kunnen driften. Bij Crazy Karts gaat het niet enkel om het racen, maar ook op beleving, strategie en behendigheid. Het parcours zal vol obstakels zitten en er komen zelfs licht-en geluidselementen. Mede-eigenaar Paul Kleine vertelde zelf aan AD.nl dat ze elementen van Mario Kart willen toevoegen, zoals olievlekken op de baan, waardoor mensen langzamer gaan rijden.

De baan zou eind april klaar zijn en dan normaal gezien geopend worden. Vanwege de coronacrisis is het nog even afwachten.

(Sophie S.)


Comments

ONTSPANNING

Het scheelde niet veel of Netflix liet je elke dag naar een geit luisteren

Iedereen herkent het geluid dat afspeelt net voor je een film of serie op Netflix bekijkt. Het korte [...]

Apart: Cheetos pakt uit met macaroni-ontbijtgranen

Het moet niet altijd gezond zijn. Nadat op sociale media de ronde ging dat sommige Amerikaanse ouders [...]

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84