Image
01/06/2020

Een vakantie in eigen land? Deze bijzondere plekken zijn alvast een bezoekje waard


Nog even op de tanden bijten, de blok overleven en dan is het weer zover: zomervakantie! Er is nog altijd geen zekerheid of de grenzen al dan niet worden opgengesteld, dus kan je maar beter op zoek gaan naar mooie binnenlandse parels om te bezoeken. Welke bijzondere plekjes heeft ons land zoal te bieden?
 
Campo Santo is een begraafplaats uit 1847, op de flank van een heuvel in Gent. Waarom is die zo speciaal? Wel er liggen veel bekende schrijvers en kunstenaars begraven, waaronder Luc De Vos, Jan Hoet en Marc Sleen. Het is een beetje de Vlaamse versie van Père Lachaise.
 
De Abdij van Villers ligt in Waals Brabant in het dorpje Villers-la-Ville. Het is een oude cisterciënabdij, en neem oud maar erg letterlijk. Het gebouw dateert uit 1190, er blijven nu enkel erg mooie ruïnes van over. Daarnaast doen de ruïnes van de oude abdij ook dienst als cultuurcentrum, waar verschillende evenementen plaatsvinden zoals concerten. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Abbaye de Villers (@abbayedevillers) op


Wist jij dat België haar eigen Sahara heeft? Het is een bijzondere plek in Lommel, omgeven door zand en blauwe oases, maar ook bossen. Je kan er verschillende wandelingen doen en je kan gratis een hangmat lenen om even uit te rusten tussen je favoriete bomen. Heerlijk ontspannen na de blok dus!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bosland (@visitbosland) op


Dinant, de goddelijke vallei en de stad van de saxofoon en van Leffe. Kortom er is erg veel de beleven in deze parel van de Ardennen. Het is een vrij kleine stad, maar ze is zeker een bezoekje waard. De grootste trekpleister van Dinant is haar citadel, die bereik je doormiddel van een kabelbaan of 408 trappen, aan jou de keuze!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visit Dinant (@visit_dinant) op


Verbeke Foundation is een opmerkelijk museum in Kemzeke, Oost-Vlaanderen. Het is gelegen naast de autostrade, met een groot McDonald's bord voor de deur, en ziet er op het eerste gezicht niet echt uit als een museum. Je kan er zowel binnen als buiten naar een hele resem hedendaagse kunstwerken gaan kijken. Als je niet genoeg krijgt van het museum kan je er zelfs overnachten in speciale cabines. Zo lang de coronamaatregelen gelden, moet je je bezoek wel op voorhand reserveren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Verbeke Foundation (@verbekefoundation) op


Comments

ONTSPANNING

Getest: onze redacteur crashte met een flightsimulator

Als corona vliegtuigen aan de grond houdt, dan doen we gewoon alsof. We reppen ons naar Brussels Flight [...]

5 tips om minder voedsel te verspillen

Sinds 2019 is 29 september uitgeroepen tot Internationale Dag van de Bewustwording van Voedselverlies [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84