Image
06/06/2020

We mogen weer picknicken: de ideale picknicktips

Eindelijk! Vanaf maandag 8 juni worden de coronamaatregelen versoepeld en mogen we weer gaan picknicken. Misschien moeten we nog even wachten op goed weer, maar je kan alvast je eigen ideale picknick beginnen plannen.
 


Wat schaft de pot?
Stukjes fruit zijn altijd een goed idee. Kies niet voor de voorgesneden variant in de supermakt, maar snij je fruit zelf. Je kan citroensap toevoegen zodat de stukjes niet zo snel bruin worden. Wil je er een lunchpicknick van maken, probeer dan eens een quiche of een fris slaatje. Let er wel op dat je bij de salade de dressing apart meeneemt, anders kan je weleens voor een verassing komen te staan… Je kan de quiche trouwens ook in mini-versie maken, zo heb je een fris en hip gerechtje zonder al te veel te gemors.
 
Zelfgemaakte limonade
​Vergeet het cliché van verse fruitsap, breng je picknick naar een ander niveau door zelf limonade te maken. Dat is makkelijker dan je zou denken. Dit heb je nodig: 100 gram suiker, 1 liter water, een paar citroenen (of ander fruit naar keuze). Kook 150 ml water samen met de suiker en de schillen van een citroen. Laat het mengsel afkoelen en giet het door een zeef. Daana voeg je nog citroensap (of ander fruit) en de rest van het water toe aan het mengsel. Klaar is kees! Tip: giet het in een mooie glazen fles voor het ultieme picknickgevoel!

Laat wegwerpplastic achterwege
Respecteer de natuur waarin je vertoeft! Neem alvast je eigen bestek mee, in een doosje zodat je het handig weer mee naar huis kan nemen. Neem herbruikbare plastic borden of kommetjes mee, of kies voor de kartonnen wegwerp variant. Voor de wijnliefhebber bestaan er herbruikbare plastic wijnglazen, ook biermerken zoals Duvel en Maes hebben onbreekbare glazen in hun assortiment. 

Geen koelelementen in huis? Doe het zelf!
Neem je vers voedsel mee, of wil je je drank koel houden, dan is een koeltas mét koelelementen aan te raden. Uiteraard heeft niet iedereen dat thuis liggen, gelukkig kan je dat ook snel zelf maken. Je neemt een afsluitbaar plastic zakje en vult het met vloeibaar afwasmiddel. Dit stop je in de diepvries en klaar is kees! Het leukste van allemaal? Je kan het zoveel hergebruiken als je maar wil, als je het niet meer nodig hebt kan je het zakje openmaken en de zeep opnieuw gebruiken. 

Spelletjes
Maak het nòg gezelliger door spelletjes te spelen. Kubb, een Zweeds blokkenspel, is bijvoorbeeld een erg leuk spel om in het gras te spelen. Dat is natuurlijk wel zwaar om mee te nemen. Liever minder gesleur? Kies dan voor een spel kaarten, daar kan je ook al heel wat mee!

Comments

ONTSPANNING

Win een kotfeest met Guido en Otomat

Ben je student in Brussel, Antwerpen, Leuven, Gent of Brugge en heb je de Guido Gids 2020-2021 al aangekocht? [...]

Maak zelf banaan-chocolademuffins met dit heerlijke recept

Ja, we weten het: de vakantie is niet geweest wat we ervan gehoopt hadden. Gelukkig kan je met de juiste [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Naar wie luister jij?

 Naar mijn universiteit
 Naar de Veiligheidsraad
 Naar niemand

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84