Image
30/06/2020

Sunday Rose: "De Nieuwe Lichting heeft me over mijn onzekerheid heen geholpen"

Sunday Rose - echte naam: Rachel Mulowayi (24), een Antwerpse airhostess met Congolese roots - won De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en was goed op weg om jury en publiek van Humo's Rock Rally in te pakken. Maar toen veegde het coronavirus het podium leeg en zong Rachel haar aanstekelijke hit 'Worst I ever had' alleen nog in haar kot. Thuis zingen voor de webcam? Zo was het uiteindelijk ook begonnen!
 
 
"Ik zong covers met mijn zus, en daar plaatsten we filmpjes van op YouTube. Daardoor werden we gecontacteerd om mee te zingen met andere artiesten, dus ik was wel al enigszins thuis in de muziekwereld. Het verschil met vandaag is dat ik nu voor het eerst eigen muziek uitbreng. Daarvoor wisten mensen wel dat ik zong, maar ik voelde me nog geen echte artieste. Ik schrijf al een hele tijd nummers, maar ik was nog te onzeker over mijn eigen muziek. 'Worst I ever had' ben ik bijvoorbeeld al in 2017 beginnen te schrijven, maar ik durfde het niet uitbrengen. Toen mijn manager voorstelde het nummer in te sturen voor De Nieuwe Lichting, dacht ik: oké, als zij het goed vinden, dan is dat wel een bevestiging dat ik nummers kan schrijven."
 
Weg van het 'urban'-hokje
 
"Ik had niemand verteld dat ik was ingeschreven. Als het mislukt was, had niemand het ooit geweten. Maar kijk, ze vonden mijn nummer wel goed bij StuBru, dus ik weet inmiddels dat ik niet zo onzeker hoefde te zijn. Dat ik zou winnen, had ik zeker niet verwacht. Dankzij mijn liedje hé. Mijn stem natuurlijk ook, maar vooral mijn liedje. 'Worst I ever had' is vrolijk en commercieel, met hitpotentieel."
 
"Een vriendin van me heeft dit jaar deelgenomen aan The Voice, en mijn zus aan de eerste editie. Dat is toch iets heel anders. Op tv komen, al die show errond. Radio heeft ook impact, maar het is anders. The Voice zou niet echt geschikt zijn voor mij, denk ik. Ik ga nu een ep uitbrengen. Er zullen nummers op staan die meer vertellen over mij. Het kan zijn dat ik verschillende stijlen ga verkennen, maar dat weet ik nog niet zeker. Door mijn afkomst en uiterlijk word ik vaak in het urban-hokje geplaatst, maar ik wil muzikaal ruimer gaan. En in het najaar wil ik alsnog de Rock Rally winnen. (lacht)"

Tekst: Herbert DP

Comments

ONTSPANNING

Lukt het niet op TikTok? Nu is er Instagram Reels

In de quarantaine zijn er veel jongeren geweest die geprobeerd hebben om TikTok-famous te worden, maar [...]

Het scheelde niet veel of Netflix liet je elke dag naar een geit luisteren

Iedereen herkent het geluid dat afspeelt net voor je een film of serie op Netflix bekijkt. Het korte [...]

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84