Image
25/09/2020

Marie Verhulst: "Het is zalig dat er een Samson-studentenclub bestaat"

Op 21 december 2019 werd onthuld dat Marie, de dochter van Gert Verhulst, het nieuwe baasje van Samson is. GUIDO snoerde de hond aan de leiband en ging wandelen met Marie, voor een goed gesprek.
 

 
GUIDO: Hoelang weet je zelf al dat je je vader zou opvolgen?
Marie: Op het moment van de aankondiging ongeveer anderhalf jaar. Dat kwam omdat in het begin nog niet duidelijk was wanneer mijn vader zou aankondigen dat hij ging stoppen met Samson. Er was toen nog niet echt een plan over hoe we het nieuws zouden brengen.

GUIDO: Je hebt lang moeten zwijgen.
Marie: Ja, dat moest. In het begin was dat geen probleem, omdat nog niemand wist dat mijn vader ging stoppen. Daarna kwamen wel veel vragen over de opvolging, maar ik heb er nooit een probleem mee gehad om mijn mond te houden.

GUIDO: Waren er nog andere kandidaten in de running?
Marie: Eigenlijk niet. We hebben er wel over nagedacht hoe we het zouden aanpakken, bijvoorbeeld met een tv-show zoals K3 zoekt K3, maar dat voelde niet juist aan. De keuze lag helemaal bij mijn vader, daar heb ik zelf weinig verdienste aan. Ik heb me niet kandidaat gesteld of zo. Hij is zelf met de vraag naar mij gekomen.

GUIDO: Was je verrast?
Marie: Absoluut! We zaten toen op café met de hele familie, en we hadden al een glaasje gedronken toen hij me de vraag stelde. Eerst dacht ik dat het een grapje was. Ik was erg verrast toen ik hoorde dat hij wou stoppen. Ik dacht meteen: er is toch niemand die hem kan vervangen? Maar toen bleek dat hij het volste vertrouwen in me had, ben ik snel meegestapt in het verhaal.
 

GUIDO: Livehows in propvolle zalen zijn door de coronamaatregelen voorlopig uit den boze.
Marie: Jammer, maar ik heb de lockdown wel kunnen benutten als extra tijd om mezelf voor te bereiden op wat zal komen. Ik doe mijn best, maar ik weet dat ik eigenlijk geen zangeres ben, dus daar heb ik nog wat op geoefend. Voor de rest heb ik er vertrouwen in dat alles uiteindelijk goed zal komen. Onze nieuwe afleveringen voor tv worden dit najaar uitgezonden, naar die reacties kijk ik ook uit.

GUIDO: Is een kinderpubliek kritischer dan je op het eerste gezicht zou denken?
Marie: Kinderen verbergen hun mening niet. Als ze het goed vinden, dan dansen en zingen ze mee, maar als ze het niet goed vinden, dan merk je het ook meteen. Ik heb het geluk dat bij de shows die ik tot nu toe heb gespeeld de kindjes heel goed hebben meegedaan. (lacht) Gelukkig!

GUIDO: Keek je als kind zelf naar Samson en Gert?
Marie: Uiteraard. Ik heb nooit anders geweten dan dat mijn vader Gert van Samson was, en ik heb dat nooit raar of gek gevonden. Af en toe was het wel een beetje verwarrend. Er is een aflevering waarin Gert naar de gevangenis moet, en toen was ik heel verdrietig. Maar hij bleek 's avonds gelukkig gewoon in de keuken te zitten.

GUIDO: Lag er een pluchen Samson in je kinderbed?
Marie: Ik had het eerder voor poppen. Als kind hosten we rond in Samson-pyjama's en er slingerden ook wel Samson-knuffels rond, maar het is niet zo dat we met geen ander speelgoed mochten spelen.

GUIDO: Was Plopsaland buiten de openingsuren jullie privéspeeltuin?
Marie: Nee! Plopsaland toe is Plopsaland toe voor iedereen. Wat we na sluitingsuur soms wel deden, was de geitjes in de kinderboerderij voeren. Wij waren als kind zodanig dikwijls in Plopsaland, want mijn vader speelde daar 's zomers elke dag, dat ik 's avonds blij was dat ik naar huis mocht.

GUIDO: Samson bestaat dertig jaar, dus we kunnen stilaan aannemen dat hij onsterfelijk is. Hoelang blijf jij zijn baasje?
Marie: Zolang de mensen het leuk vinden. Ik hoop dat ik evenveel kinderen gelukkig zal kunnen maken als mijn vader. Dat klinkt misschien flauw en cliché, maar het is echt wel zo. Er komen dikwijls mensen op me af die zeggen: "Jouw vader heeft mijn jeugd gemaakt." Als je dat kan bereiken in je leven, dat is toch echt schoon?

GUIDO: Je gaat meedoen aan De Slimste Mens. Zenuwachtig?
Marie: Nee. Ik laat dat allemaal wat op me afkomen. Ik ben er ook nog niet voor aan het studeren. Ik ben nooit een heel goeie student geweest, dus het ligt niet in mijn aard om nu plots te beginnen blokken. Wat ik me wel had voorgenomen, is het nieuws volgen, maar dat gaat momenteel over niets anders dan een onbestaande regering en het coronavirus. Dus ja, ik laat me gewoon verrassen door Erik en zijn vragen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mijn lockdown buddy is de leukste 🥰🐶

Een bericht gedeeld door MarieVerhulst (@verhulstmarie) op

 
4 studievragen aan Marie Verhulst
 
Wat heb je gestudeerd?
 "Woordkunst-drama aan het Lemmensinstituut in Leuven, van het derde tot het zesde secundair. Eigenlijk komt het simpelweg neer op: je leert er acteren."
 
Heb je daarna hogere studies gedaan?
 "Ik heb aan het Lemmensinstituut vier jaar op internaat gezeten. Dat bevindt zich boven de school, dus je zit vier jaar lang dag en nacht in een schoolomgeving. Toen ik was afgestudeerd, dacht ik: nu even niet, en ik mocht van mijn ouders - die ons sowieso steunen in al wat we doen - een sabbatjaar inlassen, om te bekijken wat en hoe. Maar goed, dat jaar was nog maar twee maanden bezig toen ik auditie deed voor Ghost Rockers. Ik werd geselecteerd en ben op mijn achttiende beginnen te werken."
 
Heb je geen studententijd gemist? 
"Eenmaal mijn carrière was begonnen, heb ik nooit meer tijd of behoefte gehad om te gaan studeren. Weet je, een groot deel van het studentenleven komt neer op uitgaan, en ik ben niet zo'n nachtraaf. Ik zou een heel rustige student geweest zijn."
 
Wist je dat er een studentenclub bestaat die 'Samsonia' heet?
 "Is dat zo? Zalig! Ja, dat bewijst hoeveel impact Samson heeft gehad op de kindertijd van die studenten. Toen mijn vader ging optreden voor een studentenpubliek, was er ook altijd een waanzinnige ambiance."
 

Comments

ONTSPANNING

Influencers spelen gênante studentenverhalen na in nieuwe reeks

Vanaf midden november kan je kijken naar Student Confessions, een nieuwe serie waarin bekende koppen [...]

Boekennieuws: Blinker is terug!

Blinker is terug! Na 12 lange jaren zonder Blinker haalt auteur Marc De Bel zijn populaire personage [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Ben jij aangesloten bij een studentenvereniging?

 Ja, sowieso!
 Ja, maar enkel door corona.
 Nee!

Job in the picture

Ontdek het grootste chocolademuseum ter wereld

In Kilchberg, een plaats bij Zürich, heeft de Zwitserse chocoladefabrikant Lindt een chocolademuseum [...]

18/09/2020

Na Instagram komt nu ook YouTube met een TikTok-kopie

Als je hen niet kan verslaan, kopieer hen dan. Dat is wat de reuzen van de sociale media vaak doen. Instagram [...]

17/09/2020

Ga op citytrip naar Brugge en ontvang cadeaus

Op reis gaan? Veel mensen durven het door corona niet meer te riskeren. Gelukkig kan je ook in België [...]

15/09/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84