Image
05/10/2020

Feest! De Guido Stadsgids blaast 30 kaarsjes uit!

Feest! De Guido Stadsgids bestaat 30 jaar! Wij blikken even terug op 30 prachtige jaren, en hopen natuurlijk ook de volgende 30 jaar de studentensteden te mogen blijven verkennen.
 
Onze bekende stadsgids voor studenten zag het levenslicht in 1990. De eerste editie werd ontworpen door – je raadt het nooit - vier studenten. Al waren ze toen net afgestudeerd en dus technisch gezien eigenlijk geen échte student meer. De eerste editie was enkel voor Gent bestemd. Dertig jaar later zijn er naast Gent nog meer dan twintig studentensteden die onze gids kennen. In totaal worden er zo’n 134.000 exemplaren per jaar verdeeld. Naast een gids is het natuurlijk ook een bundel vol kortingsbonnen. En die zijn doorheen de jaren een beetje veranderd. Twintig jaar geleden zouden er nooit bonnen voor gratis thee hebben ingestaan. Maar de studenten van tegenwoordig zijn veel meer bezig met cultuur, duurzaamheid en gezond leven en daaraan passen we onze gids aan.

Niet enkel de inhoud is doorheen de jaren geëvolueerd, maar ook de lay-out kreeg een opknapbeurt. Op de headerfoto kan je een verzameling zien van de gidsen van de afgelopen jaren. Zo zie je meteen welke evolutie de cover aflegde. De huidige cover zal je trouwens nog vaker zien. Het is de bedoeling dat het een vaste cover wordt die nog vele jaren meegaat. Elke stad is zo herkenbaar aan de kleur van de kaft en aan het gebouw dat afgebeeld wordt. En voor wie toch twijfelt: de naam van de stad staat er natuurlijk ook in het groot op vermeld. Heb je nog geen nieuwe Guido Gids in je bezit? Bestel ‘m dan HIER.

Comments

ONTSPANNING

Guido bezocht het GUM

Met zeven maanden coronavertraging heeft het langverwachte Gents Universiteitsmuseum GUM eindelijk de [...]

Zo maak je zelf een choco-bountygranola

Geen enkele maaltijd is belangrijker dan het ontbijt. Maar elke dag opnieuw een boterham met choco naar [...]

TopMovies

SOCIALPoll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

Zeg het met een troostkaartje

Dit jaar is triest, dat kan je wel zeggen. Heel veel mensen zijn iemand verloren of kampen door de massale [...]

03/11/2020

Influencers spelen gênante studentenverhalen na in nieuwe reeks

Vanaf midden november kan je kijken naar Student Confessions, een nieuwe serie waarin bekende koppen [...]

22/10/2020

Boekennieuws: Blinker is terug!

Blinker is terug! Na 12 lange jaren zonder Blinker haalt auteur Marc De Bel zijn populaire personage [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84