Image
14/12/2020

Geekbook: geeky groepen op Facebook

Op Facebook vind je alles, ook groepen waarin je thuishoort. Heb je een geeky kantje en zoek je vrienden die net zo gek zijn op Harry Potter en Avatar? Of zoek je gewoon inspiratie voor je volgende cosplay? Bekijk dan deze groepen eens.
 
Belgian Potterheads
Met meer dan 7000 zijn ze, de Belgian Potterheads. Iedereen is er welkom om over de bekende boeken- en filmreeks te keuvelen. Behalve J.K. Rowling dan misschien, want de auteur is bij veel fans van haar voetstuk gedonderd nadat ze meermaals transfobische tweets de wereld instuurde. De Potterheads hebben ook nog een tweede groep, waar alle niet-Harry Potter-gerelateerde zaken in besproken worden. Wil je gewoon vrienden worden met een Potterhead zonder steeds over Zweinstein te moeten praten? Dan zijn er nog steeds meer dan 2000 leden voor je zijn.

Order of the White Lotus
Genoemd naar de fictieve organisatie die geleid werd door Oom Iroh, verenigen 154.000 Facebookgebruikers van over heel de wereld zich in deze groep. Ze praten bij over de avonturen van Aang, Korra en de vele andere Avatars, en delen hun eigen creaties: van memes tot schilderijen. Iedereen is welkom, behalve wie beweert dat er een live-actionfilm rond The Last Airbender bestaat. “Er is geen film in Ba Sing Se,” klinkt het.

Dreamettes
Zo’n 700 liefhebbers van retro en vintage delen in deze groep hun stijl, tips, vragen en projecten. De kans bestaat dat je elkaar offline tegenkomt, want de groep organiseert evenementen. Ideaal dus om vriendschappen te vormen op de ouderwetse manier: door elkaar tegen het lijf te lopen.

Rainbow Geeks
Ben je niet enkel als geek, maar ook als holebi of transgender uit de kast gekomen? Dan is deze groep iets voor jou. Een honderdvijftigtal Belgen en Nederlanders komen in deze groep samen om er in alle veiligheid volledig zichzelf te kunnen zijn. “Ons doel is om in de toekomst holebi’s en transgenders een stem te geven op evenementen voor geeks, en omgekeerd,” leest de intro op de startpagina. Je hoeft trouwens geen holebi te zijn om tot de groep te mogen toetreden. Ook bondgenoten van de gemeenschap zijn welkom.

CosplayCloud
Verkleed je je graag in Harry Potter of Avatar Aang, maar heb je niemand onder je vrienden die dezelfde interesse deelt? Word dan lid van deze groep. Je ontdekt er gelijkgestemde zielen en doet er inspiratie op voor je volgende kostuum. De groep bestaat dankzij de vele evenementen ook offline, dus wie weet ontmoet je zo wel je toekomstige beste vrienden. Er zijn meer dan 5000 leden, dus je vindt zeker wel iemand die je bevalt.

Comments

ONTSPANNING

Guido bezocht het GUM

Met zeven maanden coronavertraging heeft het langverwachte Gents Universiteitsmuseum GUM eindelijk de [...]

Zo maak je zelf een choco-bountygranola

Geen enkele maaltijd is belangrijker dan het ontbijt. Maar elke dag opnieuw een boterham met choco naar [...]

TopMovies

SOCIALPoll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

Zeg het met een troostkaartje

Dit jaar is triest, dat kan je wel zeggen. Heel veel mensen zijn iemand verloren of kampen door de massale [...]

03/11/2020

Influencers spelen gênante studentenverhalen na in nieuwe reeks

Vanaf midden november kan je kijken naar Student Confessions, een nieuwe serie waarin bekende koppen [...]

22/10/2020

Boekennieuws: Blinker is terug!

Blinker is terug! Na 12 lange jaren zonder Blinker haalt auteur Marc De Bel zijn populaire personage [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84