Image
21/12/2020

Wil je toch nog op wintersport? Check deze locaties eens

Zouden we deze winter toch nog kunnen gaan skiën? Dat hangt uiteraard af van onze favoriete roet-in-het-eten-smijter corona, maar voor wie alvast wil beginnen te dromen van gladde latten en besneeuwde bergen, slalommen we alvast richting 5 Franse skidomeinen.

Avant-garde in AVORIAZ
 
Het domein
 
Avoriaz ligt in het hart van een van de grootste skigebieden van Europa. Naast Avoriaz verbindt Les Portes du Soleil 11 andere stations, waaronder Les Gets, Châtel en Morzine. Je kan zelfs tot in Zwitserland skiën (Les Crosets, Morgins) via de beroemde Mur Suisse, een van de steilste pistes ter wereld. Voor niet-durfallen is er een kabellift. Met zijn 650 kilometer pistes, sneeuwgarantie tot en met de paasvakantie en freestyle-zones bij de vleet, biedt Les Portes du Soleil genoeg troeven om zelfs de grootste twijfelaars te overtuigen.
 
De meerwaarde
 
Avoriaz is een avant-gardistisch station, het allereerste skigebied exclusief voor voetgangers. Je bent verplicht je wagen achter te laten in een van de randparkings en wordt dan per slee of rupsvoertuig naar je hotel gebracht.
Avoriaz is blijven vernieuwen en uitbreiden, zonder de duurzame ethiek uit het oog te verliezen. De gebouwen hebben een unieke gelijkvormigheid (alles is van hout), zodat je niet de indruk hebt in een groot en lomp toeristisch skioord te zijn aanbeland.
 
De extra's
 
Duiken onder ijs (voorzie thermisch ondergoed!), E-Fatbike (een elektrische mountainbike, speciaal ontworpen om op sneeuw te rijden), sledehondentocht (voor het ultieme vrijheidsgevoel), parapente (met landing op ski's), nachtelijke sneeuwscootertocht, bezoek aan een iglodorp...
 
Freestylen in LA PLAGNE
 
Het domein
 
La Plagne, een skioord dat zowel beginners als ervaren sneeuwacrobaten aantrekt, wordt dikwijls genoemd als favoriet station bij achttien- tot dertigjarigen. Het domein Paradiski (Les Arcs + La Plagne) is dan ook het grootste skigebied van Frankrijk, en het tweede-grootste ter wereld. Op deze hoogte heb je sneeuwgarantie tot en met de Paasvakantie.
 
De meerwaarde
 
Ervaren sneeuwrotten vinden op Paradiski talrijke niet ingedamde Natur'-pistes, die je het gevoel geven dat je buiten de piste skiet zonder dat het gevaarlijk wordt. Er zijn ook heel wat freestylezones, voor wie graag capriolen uithaalt op een snowboard. Dankzij de app YUGE kan je trouwens in real time de wachttijden aan de skiliften consulteren, zodat je geen tijd verliest door lang in de rij te gaan staan.
 
De extra's
 
Een olympische bobsleepiste van 1500 meter waar je tot 120 kilometer per uur haalt, met 19 bochten en zicht op de Mont Blanc, een duizelingwekkende afdaling van 600 meter tussen het station Aime 2000 en het centrum van La Plagne, of een tochtje met sledehonden dankzij Hors Trace Aventure.
 
Feesten in LES ARCS
 
Het domein
 
Studenten willen hun capriolen op de latten uiteraard liefst combineren met een stevig potje après-ski. In Les Arcs vind je een ideale combinatie van de twee. Het maakt ook deel uit van Paradiski en biedt sneeuwgarantie gedurende het volledige wintersportseizoen. Het skistation belandt vaak bovenaan in de ratings als het gaat over skiën, snowboarden of andere winterpret.
 
De meerwaarde
 
Wie vooral komt om te skiën, moet naar Arc 2000. Liefhebbers van het winterse nachtleven zullen eerder voor Arc 1800 kiezen. Na een dag op de latten kom je hier terecht in een hip en feestelijk uitgaansoord. Shopping, ontspanning, activiteiten, discotheken en bars, kortom: alles wat je nodig hebt voor een stevige après-ski.
 
De extra's
 
Op het einde van het seizoen kun je proberen droog te blijven op de waterslide, je kan gaan ontbijten boven op de pistes om als allereerste van de maagdelijke sneeuw te profiteren, er is Nordic ski, nachtski, Boardercross, Snowpark of Chrono Speed (om je snelheid veilig te kunnen meten).
 
Relaxen in LES MENUIRES
 
Het domein
 
Doorgewinterde skiërs zullen misschien niet helemaal wild lopen van het nogal 'terughoudende' domein van Les Menuires (nochtans goed voor bijna 80 pistes op een domein van 160 kilometer), maar ze zullen zich toch kunnen uitleven, want het skistation maakt deel uit van het skioord 3 Vallées. Dat is het grootste wintersportdomein ter wereld, met niet minder dan 600 kilometer pistes en 172 skiliften. Zelfs de meest ambitieuze skimaniakken kunnen niet blasé blijven als ze worden geconfronteerd met dit gigantische aanbod.
 
De meerwaarde
 
Na het skiën raden we je aan om je zen-attitude aan te scherpen en je over te geven aan een relaxerende dosis wellness. Doe zoals Cleopatra en neem een bad in verzorgende ezelinnenmelk en laat je vervolgens masseren met kruiden uit de Alpenweiden. Ook aqua-club, massages en gelaatsverzorging staan op het menu, of je kan de allerlaatste restjes energie uit je lijf meppen bij een potje badminton of squash, om 's anderendaags als herboren op de pistes te verschijnen.
 
De extra's
 
Speed Mountain is een soort bobslee op rails van 1200 meter lang, wat er meteen de langste bobpiste van de Franse Alpen van maakt. Heb je al eens met een sneeuwmotor over de pistes gereden na sluitingstijd, in het donker? Je kan ook over het skioord zweven in een parapente voor twee personen. Nóg leuker: met een Fat-Bike van de piste Roc'n Bike razen. Je kan ook een sledehondentocht maken langs de Doron.
 
Sporten in TIGNES
 
Het domein

Tignes - Val d'Isère is elf maanden op de twaalf geopend. Yep, ook in de zomer, wanneer je recht van je teenslippers in je skilaarzen kunt springen, want op de gletsjer ligt winter en zomer sneeuw. Debutanten kunnen hun evenwicht proberen te bewaren op de makkelijke pistes, terwijl durvers en adrenalinejunks hun gang gaan op 3200 hectaren buiten de piste of op de enkele Naturides-pistes, die wel beveiligd zijn, maar zonder aangestampte sneeuw.
 
De meerwaarde
 
Tignes - in 2008 verkozen tot Meest sportieve stad door de Franse sportkrant L'Equipe - biedt een unieke ervaring, niet alleen voor skifreaks die al vóór zonsopgang vantussen de lakens springen om maximaal te profiteren van de glijpret, maar ook voor de minder sportievelingen, die hier al de fun van een authentiek skistation terugvinden.
 
De extra's
 
Op de Bun J Ride waag je een skisprong van meer dan veertig meter hoog, vastgehaakt aan twee kabels. Bang zijn voor een harde landing is niet nodig, want het systeem zorgt ervoor dat je rustig terug op de grond belandt. Snowtubbing komt erop neer dat je de piste tegen 45 km/h afdaalt, in een soort mini-bobslee of in een grote autoband. De Waterslide is een echte lenteactiviteit: aan de voet van de piste staat een 'zwembad', en je moet proberen over het water te skiën zonder nat pak. Je kan ook aan ijsklimmen doen, met een Porsche over een ijscircuit racen of zelfs duiken onder het ijs.
 
 Tekst: Sébastien Daloze

Comments

ONTSPANNING

Korte verhaaltjes in afwachting van Elite

Vrijdag 18 juni is een hoogdag voor fans van de Netlix-serie Elite, want dan zal het vierde seizoen [...]

DIGITAL: Memegroepen op Facebook

Harry Potter and the Chamber of Shitposts Wellicht doet Harry Potter wel een belletje rinkelen bij [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Netflix maakt releasedatum vierde seizoen Élite bekend

Fans van de Spaanse serie Élite kunnen beginnen aftellen, want op 18 juni verschijnt het nieuwe seizoen [...]

13/04/2021

‘The Social House’ stopt ermee, waar liep het fout?

Vorige week maandag gingen acht influencers samenwonen voor de Youtube-reeks 'The Social House’. [...]

12/04/2021

OPPO lanceert spectaculaire smartphones met ultieme kleurbeleving

Klaar voor een smartphone die maar liefst 1 miljard kleuren registreert en weergeeft? Een smartphone [...]

12/04/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84