Image
10/12/2020

Ontdek The Jeweller's Art gratis online

DIVA Antwerpen stelt The Jeweller´s Art voor. De revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 en 1970 liggen al even te wachten om je te betoveren, maar waren door de coronamaatregelen een hele tijd niet te bezichtigen. Nu kan je wel weer gaan kijken, zowel online als in levende lijve. Tickets kosten 7 euro voor wie jonger is dan 26 jaar. Wie ouder is betaalt 12 euro. Kinderen mogen gratis binnen. Het online gegeven kan ook volledig gratis bezichtigd worden. Er is dus niets dat je nog tegenhoudt.
 
Vanuit de veiligheid van je eigen huis wandel je online binnen in The Jeweller´s Art. Volg de pijlen om te navigeren in de tentoonstelling. De online expositie is zowel in het Nederlands als het Engels te volgen. Kies de blauwe bollen voor Nederlands of de rode bollen voor Engels. Bij de objecten staat er telkens een uitleg in beide talen. Je kan ook een geïllustreerde brochure met extra info verkrijgen.

DIVA werkt voor deze expositie samen met het Cincinnati Art Museum uit de Verenigde Staten. De expositie toont juwelen, mode, muziek en design uit een bruisende periode. Je kan niet enkel de juwelen bewonderen, maar je leert ook bij over de gedachten achter deze juwelen: de kunststromingen, de grote technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen en het effect hiervan op juwelen, maar ook op de huidige vormgeving en samenleving. De tentoonstelling is elke dag – uitgezonderd woensdag – te bezoeken van 10 tot 18 uur. Online is het 24/7 geopend.

Je kan je ook onderdompelen in Space Age, een onderdeel van de tentoonstelling. De lichtinstallatie neemt een volledige zaal in beslag. Je treedt er binnen in een labyrint en stapt zo in een nieuwe wereld van veranderend licht en geluid die je zintuigen op scherp zetten. Hieronder een gelijkaardig voorbeeld uit Amsterdam, zodat je je er iets bij kan voorstellen.


 

Comments

ONTSPANNING

Guido bezocht het GUM

Met zeven maanden coronavertraging heeft het langverwachte Gents Universiteitsmuseum GUM eindelijk de [...]

Zo maak je zelf een choco-bountygranola

Geen enkele maaltijd is belangrijker dan het ontbijt. Maar elke dag opnieuw een boterham met choco naar [...]

TopMovies

SOCIALPoll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

Zeg het met een troostkaartje

Dit jaar is triest, dat kan je wel zeggen. Heel veel mensen zijn iemand verloren of kampen door de massale [...]

03/11/2020

Influencers spelen gênante studentenverhalen na in nieuwe reeks

Vanaf midden november kan je kijken naar Student Confessions, een nieuwe serie waarin bekende koppen [...]

22/10/2020

Boekennieuws: Blinker is terug!

Blinker is terug! Na 12 lange jaren zonder Blinker haalt auteur Marc De Bel zijn populaire personage [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84