Image
14/12/2020

Boekentips voor onder de kerstboom

Je zit waarschijnlijk al even met je neus tussen de boeken. Studeren is niet altijd fijn, maar een ontspannend boek lezen is dat wel. Wissel die boeken dus in voor, euh... andere boeken. Ideaal als kerstcadeautje onder de boom of om jezelf extra te verwennen.
 
Ik weet wie je bent en wat je doet – Borgerhoff & Lamberights – 24,99 euro
Hebben we nog privacy? En wat is privacy eigenlijk? Expert Matthias Dobbelaere-Welvaert neemt je in zijn boek ‘Ik weet wie je bent en wat je doet’ mee achter de smartphoneschermen waar bedrijven je gretig en stiekem volgen en de overheid je bespioneert. Zo leert hij je hoe je je privacy kan terug winnen in alledaagse situaties. Op school, op vakantie, en ja, ook op Tinder. Wat doen bedrijven met onze data en waarom accepteren we cookies zonder er verder bij na te denken? Dit moet je lezen.

Overleven als single – Pelckmans Uitgevers – 17,50 euro
Misschien is het ergens wel nog oké dat je door corona de hele familie dit jaar niet ziet aan de kersttafel? Anders zou je het weer mogen horen: ‘Awel, nog altijd geen lief?’ Julie Vranckx kent de frustratie die bij die zin hoort maar al te goed. In haar boek – dat voorzien werd van prachtige tekeningen van Niet Nu Laura – toont ze de voordelen van het singleleven (en ja, ook enkele nadelen), leert ze je de verschillende soorten types singles kennen en herinnert ze alle singles aan het feit dat ze niet alleen zijn. Er zijn namelijk miljoenen singles op deze aardbol en dat is echt oké.

Zing! – Pelckmans Uitgevers – 22,50 euro
Ann Van den Broeck kan zingen. Dat weet je. Ze zong de pannen van het dak in verschillende musicals en schopte het tot in de finale bij haar deelname aan Steracteur Sterartiest in 2009.  Ann is er rotsvast van overtuigd dat ook jij kan zingen. Met handige tips en interactieve lessen helpt ze je vooruit. Het boek kost 22,50 euro en de lessen 65 euro. Je kan het ook samen aankopen voor 75 euro. Een perfect geschenk voor onder kerstboom voor wie graag zingt of het graag wil leren.

Het hedendaagse heldenboek – Balans Uitgeverij – 19,99 euro
Zoek je nog goede voornemens voor het nieuwe jaar? Wil je 365 dagen lang elke dag iets doen om de wereld een betere plek te maken? De Nederlandse Rachel Van de Pol schreef er een boek over. Het zit boordevol inspiratie, herkenbare verhalen en de nodige feelgood om je geloof in de mensheid te herwinnen. Met een post-it op de trein of een vriendelijke glimlach kom je veel verder dan je aanvankelijk had kunnen hopen. En ook de grote daden hoef je niet te schuwen. Volg Rachel maar.

Vriendschap in tijden van eenzaamheid – Houtekiet – 19,99 euro
Het boek is geschreven voor de coronacrisis ons land raakte, maar er is geen betere tijd om het te lezen. Selma Franssen brengt een ode aan goede vrienden in tijden waarin we ons alleen en geïsoleerd van de wereld voelen. Hoe zorg je voor vrienden die je eigenlijk enkel nog digitaal hoort? Ben jij ook de beste vriend van jouw beste vriend? Zijn vriendschappelijke relaties belangrijker dan romantische relaties? Alle antwoorden die je zocht, vind je in dit boek. Het is een ode aan vriendschap, en het is vooral een leerrijk boek dat je zal aanzetten om een nog betere vriend te zijn.
 

Comments

ONTSPANNING

Guido bezocht het GUM

Met zeven maanden coronavertraging heeft het langverwachte Gents Universiteitsmuseum GUM eindelijk de [...]

Zo maak je zelf een choco-bountygranola

Geen enkele maaltijd is belangrijker dan het ontbijt. Maar elke dag opnieuw een boterham met choco naar [...]

TopMovies

SOCIALPoll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

Zeg het met een troostkaartje

Dit jaar is triest, dat kan je wel zeggen. Heel veel mensen zijn iemand verloren of kampen door de massale [...]

03/11/2020

Influencers spelen gênante studentenverhalen na in nieuwe reeks

Vanaf midden november kan je kijken naar Student Confessions, een nieuwe serie waarin bekende koppen [...]

22/10/2020

Boekennieuws: Blinker is terug!

Blinker is terug! Na 12 lange jaren zonder Blinker haalt auteur Marc De Bel zijn populaire personage [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84