Image
30/04/2021

GETEST: Coddy, een escapegame op straat

De traditionele escaperooms zijn voorlopig nog gesloten. Je weet wel waarom. Maar dat betekent niet dat avonturen met vrienden verboden zijn. Dankzij Coddy kan je deelnemen aan een escapegame in het hart van Brussel, gewoon op straat. GUIDO heeft het uitgetest.


Eerste stap: we stellen ons team samen (met z'n vieren) en we gaan naar Coddy's website om het avontuur te kiezen die onze voorkeur geniet. Wij opteren voor Surprising Brussels, de meest populaire escapegame (50 euro voor zes spelers), die vragen bevat over de hoofdstad. Het is noodzakelijk om je ogen open te houden en verschillende monumenten te observeren. Zo kan je de meest vergezochte raadsels oplossen.

Daar gaan we!

D-Day is aangebroken. Onze afspraak is op de Grote Markt van Brussel, waar het avontuur zal beginnen. Zodra elke speler de app heeft gedownload en de teamcode heeft ingevoerd, kan het spel beginnen. Gegeolokaliseerd en interactief, laat het ons kennismaken met een nieuwsgierig virtueel personage dat ons zal vergezellen tijdens onze omzwervingen door de straten van de hoofdstad. Een extraatje: elke speler kan om de beurt het voortouw nemen bij het beantwoorden van vragen, wat de collectieve geest van de zoektocht stimuleert.

Na de eerste vraag over een van de monumenten op het mooiste plein van Europa (open je ogen en kijk rond!), neemt het mysterieuze personage je mee op een tocht langs de mooiste gebouwen van Brussel, met vragen die observatie en scherpzinnigheid vereisen.

Dus?

Na twee uur puzzelen met verschillende moeilijkheidsgraden (sommige puzzels zijn heel gemakkelijk, terwijl andere ons brein in een hoekje hebben geduwd - gelukkig waren er aanwijzingen!) en een leuk bezoek aan het centrum van Brussel (met een paar anekdotes), hebben we eindelijk de identiteit van onze virtuele gids ontdekt. Met grote trots kunnen we meedelen dat Team Guido één van de 6 topspeurders was van de escapegame Surprising Brussels.

Al met al is deze escapegame een geweldige activiteit om vriendschappen te versterken, verborgen plekken in de hoofdstad te ontdekken, je logica en denkvermogen te testen en gewoon een leuke tijd door te brengen met je vrienden (en dat is tegenwoordig zo zeldzaam).

Zombies of een kater? Coddy heeft de escapegame voor jou!

Naast Surprising Brussels biedt Coddy's site ook andere urban escape game-varianten aan, zoals Rise Of The Dead, waarin je moet ontsnappen aan zombies die de stad in hun greep hebben (beschikbaar in meer dan een dozijn verschillende steden). Maar de escapegame die waarschijnlijk een hit zal zijn bij studenten, is Escape Brussels Hangover.

Daarin speel je een personage dat op een vreemde plaats wakker wordt met een fenomenale kater. Het doel van het spel: herinner je de nacht ervoor om een belangrijk voorwerp terug te vinden dat je tijdens je zwerftocht bent kwijtgeraakt.

Meer info op www.codygames.com 


Comments

ONTSPANNING

Stadsbrouwerij Het Anker in Mechelen

GUIDO heeft dorst en schuimt de studentensteden af op zoek naar artisanale stadsbrouwerijen. Vandaag [...]

Fresheo: evenwichtige maaltijden aan huis geleverd

Tijdens de lockdown leerden sommige mensen koken. Anderen compenseerden de sluiting van de restaurants [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Zit jij in de juiste studierichting?

 Absoluut
 Ik hoop het
 Ik vrees er een beetje voor
 Sowieso niet

Job in the picture

Wie doet de afwas? De Egg Slap Game helpt je beslissen

Hebben jij en je kotgenoten moeite om te beslissen wie de minder leuke huishoudtaken op zich moet nemen? [...]

25/05/2021

Studentenclubs: Moeder Dink

Waar kwam het idee voor de club vandaan? “Simon Demoen is de oprichter van Moeder Dink. Hij [...]

06/05/2021

Bee Nature: Een gamma van cosmetica op basis van honing

"Honing is hydraterend, voedend, helend, antiseptisch en bevat antioxidanten" Marine André [...]

05/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84