Image
26/04/2021

Internet meme brengt honderden Amerikanen samen op een grasveld in Nebraska


Reddit heeft het weer voor elkaar gekregen, de ‘Josh fight’ vond deze zaterdag plaats in Lincoln, Nebraska. Een honderdtal mensen kwamen opdagen om elkaar te bevechten met pool noodles. Het begon allemaal met een simpele meme die in het jaar 2020 viraal ging. Amerikaanse student Josh Swain maakte een messenger group chat waar hij enkele naamgenoten voor uitnodigde. In de messenger group werd een datum afgesproken voor de ‘Josh fight’, alle naamgenoten zouden afspreken op een bepaalde locatie om daar te strijden om de naam Josh. Een screenshot van het gesprek ging viraal op Reddit en Facebook en de ‘Josh fight’ was geboren. (Lees verder onder de foto).

Op de afgesproken datum, 24 april 2021, kwamen honderden mensen opdagen voor de veldslag in Nebraska. De aanwezigen hielden een gevecht met pool noodles. Na een hard bevochten strijd won de vierjarige Josh Vinson Junior de titel van ‘Josh Supréme’, tot groot jolijt van alle deelnemers. Om het evenement nog wat kracht bij te geven, werd aan deelnemers gevraagd om donaties mee te nemen voor de lokale voedselbank en werd er geld ingezameld voor het lokale kinderziekenhuis. Het evenement zorgde voor een warm gevoel bij velen en er volgde natuurlijk ook een heleboel memes.

Het is trouwens niet de eerste keer dat een internet meme voor een grote bijeenkomst zorgt. In 2019 kwam een honderdtal mensen samen voor de ‘Area 51 Raid’ met het doel om de geheime overheidsbasis Area 51 te bestormen.


Comments

ONTSPANNING

Fresheo: evenwichtige maaltijden aan huis geleverd

Tijdens de lockdown leerden sommige mensen koken. Anderen compenseerden de sluiting van de restaurants [...]

Welcome to the MonsterVerse

De dino's uit Jurassic World zijn maar onbeduidende hagedisjes vergeleken met het reusachtige ongedierte [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Zit jij in de juiste studierichting?

 Absoluut
 Ik hoop het
 Ik vrees er een beetje voor
 Sowieso niet

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84