Image
04/05/2021

De studententijd van Charline D’hoore, zangeres bij Archie X: "Onze tweede single was eigenlijk een eindwerk voor de hogeschool"

Ze is muzikant in hart en nieren en een popster in wording. Charline D’hoore (24) liep in de kijker na een memorabele auditie bij het VTM-programma The Voice. Nu hoopt de zangeres nog meer potten te breken bij de band Archie X. Haar debuutsingle ‘Loud Boy’ en de opvolger ‘Karma Sucks’ vielen alvast in de smaak bij het publiek. Met haar studierichting Muziekproductie aan het KASK in Gent hoopt ze nog meer vorderingen te maken in songwriting. En dat terwijl ze eigenlijk Geneeskunde ging studeren...

Tekst: Mauro D’Abbenigno


GUIDO: Voordat je Muziekproductie studeerde, waagde je je aan Geneeskunde. Was het te moeilijk om die studies te combineren met je muziekcarrière?

Charline: Op dat moment was er eigenlijk nog geen sprake van een carrière. De beslissing om te stoppen met Geneeskunde viel zo'n beetje samen met de start van mijn muziekavontuur. Geneeskunde werd op den duur eerder een afleiding voor wat ik echt wou doen. Muziek was namelijk altijd het enige voor mij, maar mijn gezin bestaat uit dokters, waardoor die optie indertijd logisch leek.

GUIDO: Je artsenfamilie is bovendien ook muzikaal. In welke mate heeft dit jou beïnvloed?

Charline: We zijn met zes kinderen en iedereen speelde thuis twee of drie instrumenten. Vandaag is niemand van mijn familie nog echt bezig met muziek, behalve ik. Ik ben de enige die de hobby uit het secundair wou voortzetten. De rest is Ingenieurswetenschappen, Geneeskunde of Logopedie gaan studeren. Die zijn dus in totaal andere sectoren beland.

GUIDO: Je huidige studies vallen wel gemakkelijker te combineren?

Charline: Klopt, het overlapt elkaar. Ik leer op school om liedjes te maken en die dan goed op te nemen. Alles draait daar rond muziek. Het lied ‘Karma Sucks’ van mijn band Archie X was eigenlijk een eindwerk voor school. Daarnaast leer je ook veel muziektheorie. Die dingen pas ik zeker ook toe in mijn liedjes.

The Voice

GUIDO: Waarom besliste je om mee te doen aan The Voice?

Charline: Eigenlijk heb ik een mailtje gekregen via recruiters. Ze vonden mij via de site Vi.be, een soort platform voor artiesten. Ik had daar lang geleden enkele liedjes op geplaatst. Mijn vriendinnen zijn uiteindelijk degenen die mij hebben overgehaald om mee te doen. Die ervaring was keicool, maar het was even snel weer voorbij. Toch is het niet voor niks geweest, want ik leerde daar Tom Lodewyckx kennen, mijn muzikale partner bij Archie X. Hij speelde in de liveband van The Voice en wou graag samenwerken nadat hij mij had zien optreden.

GUIDO: Was die ervaring bij The Voice een stimulans om verder te doen in muziek?

Charline: Jazeker! Toen ik Geneeskunde studeerde, gaf ik wel eens concertjes tijdens het galabal of op recepties, maar op het podium van The Voice staan… Dat voelt toch nog anders aan. Plots zit je even in dat wereldje van echt goeie muzikanten. Toen heb ik de klik gemaakt en is muziek mijn grootste prioriteit geworden. Mijn deelname aan The Voice was niet ingepland, maar het was wel het beste wat ik heb gedaan in mijn leven.

GUIDO: Alle coaches draaiden zich om bij je auditie. Waarom koos je uiteindelijk voor Alex Callier?

Charline: Toen elke coach zich omdraaide, was ik een beetje overweldigd. Toen heb ik gewoon mijn gevoel gevolgd en dat bracht me bij Alex Callier. Qua coolheid en muziekinteresses pas ik waarschijnlijk wel het beste bij hem. Hooverphonic heeft goeie liedjes met een kalme vibe. Dat trok me wel aan.


Comments

ONTSPANNING

Game 'Horizon Forbidden West' werd even realiteit

Gameliefhebbers kunnen zich sinds kort onderdompelen in de wereld van Horizon Forbidden West, het vervolg [...]

Supporter vanavond voor onze Songfestivalkandidaat JÉRÉMIE MAKIESE!

Jérémie Makiese won een jaar geleden The Voice Belgique en staat nu weer op het voorplan: hij werd uitverkoren [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Welk platform check jij 't meest?

 Facebook
 Instagram
 Tiktok
 Snapchat
 Een ander

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

Microbrouwerij STROOM in Gent: "Kwaliteitsbier in blik, dat is de toekomst."

GUIDO heeft dorst en schuimt de studentensteden af op zoek naar artisanale stadsbrouwerijen. Vandaag [...]

02/03/2022

GUIDO gaat met een satirische borstel door de actualiteit

6 headlines die helaas de krant niet hebben gehaald: "Oorzaak explosieve vulkaanuitbarsting Tonga [...]

01/03/2022

Eerste foto uit nieuwe film Robin Pront

Ooit, lang voor corona roet in het nachtleven kwam strooien, was de Zillion de meest decadente danstempel [...]

26/02/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84