Image
11/05/2024

Venetië voert toegangsticket in

Sinds eind vorige maand moet je vijf euro betalen als je in Venetië binnen wilt. Op die manier hoopt de stad het massatoerisme tegen te gaan.


Tijdens het hoogseizoen trekt Venetië zo’n 10.000 dagtoeristen en verblijven er 100.000 toeristen in de stad zelf. Daardoor raakt Venetië steeds overbevolkter.

"Het gaat om een experiment. Het is de eerste stad in de wereld waar zo'n maatregel wordt genomen,” vertelde de burgemeester van Venetië tijdens een persconferentie in Rome. "We voeren de maatregel in om de stad meer leefbaar te maken, niet om geld te verdienen."

Voor de rest van 2024 geldt deze regeling enkel op de 29 drukste dagen, tussen half negen ’s ochtends en vier uur ’s middags, tot en met 14 juli. Het zal vooral over de weekends in mei en juli gaan.

Concreet zullen dagtoeristen hun ticket moeten tonen, indien hen dat gevraagd wordt door de controleurs die aan de hoofdingangen staan.

Toeristen die in Venetië overnachten zullen geen ticket moeten aankopen, aangezien zij al een toeristenbelasting betalen. Ook pendelaars, jongeren onder de veertien jaar, studenten, en ordediensten moeten niet betalen om de stad binnen te komen.

Tekst: Larissa Sowowna


Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'Club Zero'

Miss Novak, een enigmatische nieuwe lerares in een chique Engelse eliteschool, doceert een keuzevak rond [...]

Leuvense politie jaagt op studenten tijdens ludiek zoekspel

Op 15 mei organiseerden de Leuvense politie en studentenkoepel LOKO de tweede editie van de Hunter Games [...]

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84