Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'The Love That Remains'

Een relatiebreuk hoeft niet abrupt te zijn. Liefde kan ook geleidelijk wegdeemsteren, op het ritme van [...]

Nieuw in de cinema: 'The Blue Trail'

In een totalitair Brazilië worden bejaarden door de overheid van straat geplukt om ze naar ouderenkolonies [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Protected: Massive Samples

Wie niet genoeg krijgt van Massive Attack, moet zelf niet gaan graven. Protected zet waar Massive creatief [...]

27/04/2009

Nintendo DSi: Nifty snufjes

In november stonden er alweer meterslange rijen voor de gamewinkels in Japan bij de lancering van een [...]

25/04/2009

Buraka Som Sistema: Black diamond

Sambastep, soca-dhd, neuro-eroswing? Nee, ‘t is kuduro, ofte 'harde kont' op zijn simpelst vertaald. [...]

24/04/2009

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84