Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'The Love That Remains'

Een relatiebreuk hoeft niet abrupt te zijn. Liefde kan ook geleidelijk wegdeemsteren, op het ritme van [...]

Nieuw in de cinema: 'The Blue Trail'

In een totalitair Brazilië worden bejaarden door de overheid van straat geplukt om ze naar ouderenkolonies [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

kotbezoek: Lekker veel luxe op JIM Kot Deluxe

Uit 1500 inschrijvingen zijn na enkele proeven en evenveel afleveringen drie winnaressen gefilterd die [...]

12/03/2009

Dvd: Zombie Strippers

De amusante splatterkomedie Zombie Strippers van Jay Lee wordt verkeerdelijk gemarket als grindhouse. [...]

11/03/2009

Back in shape

Het zal niet heel lang meer duren voor de winterjassen alweer de kast in mogen en de etalages aangekleed [...]

10/03/2009

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84